16 / 04 / 2024

Kentsel dönüşüm Rize'de hayata geçiriliyor!

Kentsel dönüşüm Rize'de hayata geçiriliyor!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) deprem ve sel gibi afetlerde, can ve mal kaybına neden olan, kaçak yapılaşmaya karşı uyguladığı kentsel dönüşümü Rize'de hayata geçiriyor.



 Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) deprem ve sel gibi afetlerde, can ve mal kaybına neden olan, kaçak yapılaşmaya karşı uyguladığı kentsel dönüşümü Rize'de hayata geçiriyor. Proje ile yağmur sularının sürekli taşkına neden olduğu Hamam Deresi mevkiinde, Rize'ye özgü 759 konut, 1 ticaret merkezi, 750 kişilik cami inşa edilecek. Hamam Deresi mevkiinde 7,8 hektar, Hayrat Mahallesi'ııde ise 1,3 hektarlık alanı kapsayacak projenin ihalesi 14 Ağustos 2014 tarihinde gerçekleştirilecek. Proje ile Hamam Deresi'nin yerini 'Timya Vadisi'ne bırakacağına ve prestijli bir projenin planlandığına vurgu yapan  TOKİ  Başkanı Mehmet Ergiin Turan, "Kentsel dönüşümde her şeyden önce riskli alanlarda oluşan tehditleri ortadan kaldırıcı adımlar atmayı ve yerinde dönüşümü amaçlıyoruz." diye konuştu. 


TOKİ'nin tüm yurda eşit bir yaklaşımla ülke ve millet temelli projeler geliştirdiğini söyleyen Mehmet Ergün Turan, sağlıksız, afetlere karşı riskli, fiziksel olarak köhnemiş ve yapı ömrünü tamamlamış konut stokunun ülkemizin en önemli sorunu olduğunu söyledi. Bu konutların hem içinde yaşayan vatandaşlarımızın mal ve can güvenliğini tehdit ettiğini, hem de kentlerin sağlıklı gelişimine engel teşkil ettiğini ifade eden TOKİ Başkanı Turan bu sebeplerle, yerel yönetimlerle işbirliği içinde kentsel dönüşüm projelerinin sürdürüldüğünü kaydetti. 

TOKİ Başkanı Turan, "Bu projelerde, kamu menfaatini düşünürken karşınızdaki halk kitlesini de mağdur etmeden sonuca ulaşmak ve bunun yanı sıra kentin köhnemiş bölgelerini de rehabilite etmek ana hedeftir. Bu kapsamda gecekondu dönüşüm projelerinin en zor tarafı halkı proje konusunda ikna etmek, mevcut yaşam standartlarına uygun yeni yaşam alanları oluşturmak ve yeni hayata adaptasyon konusunda sosyal içerikli projeler geliştirmek ve hak sahiplerini bu yönde kanalize edebilmektir. İdaremiz bu anlamda Stratejik İletişim Konsepti oluşturma yönünde çalışmalarını sürdürmektedir." diye konuştu. 




Ticaret Gazetesi 


Geri Dön