16 / 04 / 2024

Kentsel Dönüşüm ve Akıllı Şehirler Kurultayı 25 Ekim'de!

Kentsel Dönüşüm ve Akıllı Şehirler Kurultayı 25 Ekim'de!

Bursa’nın inşaat sektörü, ‘Kentsel Dönüşüm ve Akıllı Şehirler Kurultayında toplanacak. 25 Ekim'de Merinos Kültür Merkezi'nde gerçekleşecek olan zirveye Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki de katılacak.



Bursa’nın inşaat sektörü, Sabah gazetesinin önderliğinde düzenlenecek olan ‘Kentsel Dönüşüm ve Akıllı Şehirler Kurultayında toplanacak.


Türkiye genelinde başlatılan ve hızlı bir şekilde devam eden kentsel dönüşüm projelerini önemseyen ve sonuna kadar destek veren Turkuvaz Medya Grubu, ilkini İstanbul'da gerçekleştirdiği kentsel dönüşüm zirvesinin ikincisini Bursa'da yapacak. 25 Ekim'de Merinos Kültür Merkezi'nde gerçekleşecek olan zirveye Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki de katılacak.


SABAH'TAN BÜYÜK DESTEK

Kentsel dönüşüm projelerinin hızlı bir şekilde ilerlediği Bursa'da toplanacak olan sektör temsilcilerini bir araya getirmeyi amaçlayan zirvede, sağlam ve dayanıklı yapılarla olası afetlerin önüne geçilmesi ve çarpık yapılaşmanın sona ermesi konuları ile birlikte orta ve alt gelir gruplarında yer alan ailelere yönelik daha fazla konut üretilmesi gibi ana başlıklar masaya yatırılacak.


EL BİRLİĞİ İLE YÜRÜTÜLECEK

Özellikle Anadolu şehirlerinin dönüşüm konusundaki talep ve çabalarının gündeme getirileceği zirvede, İnşaat sektörüne yönelik ortaya atılan eleştirilerin de tartışılması bekleniyor. Devam eden süreçle ilgili olarak, Kamu, Özel sektör ve Medyanın dönüşüm sürecini birlik içerisinde geçirmesi gerektiği yönünde çalışmalar yapıldığı ve tüm bu konuların zirvede ele alınması planlanıyor.


KAMUOYU OLUŞTURULACAK

Sektörün ileri gelenleri tarafından, İnşaat sektörünün geleceğinin ve 2023 hedefinin de masaya yatılması beklenen zirve ile ilgili olarak, SABAH gazetesinin oluşturduğu kamuoyunun devamlılığının sağlanması amaçlanırken, Kurultayın, bütünüyle sektöre ciddi bir soluk kazandırması bekleniyor.


Sabah


Geri Dön