20 / 04 / 2024

Kentsel dönüşüm ve tapu sorunlarının tamamı çözülecek!

Kentsel dönüşüm ve tapu sorunlarının tamamı çözülecek!

İstanbul Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç. "Halk Buluşmaları" kapsamında Gülensu mahallesi sakinleriyle bir araya geldi. Toplantıya Ali Kılıç'ın yanı sıra Belediye Başkan Yardımcıları da katıldı



Kentsel dönüşüm ve tapu sorunu hakkında bir açıklama yapan Kılıç. "Tapu konusunda, tapusu olan da, olmayan da. tapu almak isteyen de. yani kısacası herkes bir araya gelmeli ve bireysel değil toplumsal çıkarlar düşünülerek mutabakat sağlanmalı. Biz belediye olarak üzerimize ne düşüyorsa yapmaya hazırız ancak vatandaşlarımız da bireysel çıkarlarını bir kenara koymalı. Sizlere daha önce kentsel dönüşüm ofisimizin açılışında da söylemiştim. Bu sonbahara kadar mahalleyle ilgili planları meclisimize getireceğiz. Daha sonra sizlere danışarak planları ilgili yerlere onaylatmaya çalı saçağız. Böylece kentsel dönüşüm çalışmalarımıza start vereceğiz. Bizim kıblemiz belli. 

Mahalle halkının çıkarları doğrultusunda kentsel dönüşüm ve tapu sorunlarının tamamını, sizlere danışarak çözeceğiz. Onayınız olmayan hiçbir projede imzamız olmayacak. Dilerseniz  TOKİ  ile. dilerseniz kendi anlaştığınız müteahhitle, dilerseniz de belediyemizin kurduğu inşaat şirketiyle çalışabileceksiniz. 

Ayrıca sizler için İller Bankası ve İş Bankası'yla kredi sözleşmeleri de imzaladık. Bunlardan da faydalanabileceksiniz Halkın çıkarları doğrultusunda kimsenin ezilmeyeceği, hiç kimsenin sürgüne gönderilmeyeceği bir Maltepe'yi hedefliyoruz" dedi. 



Tünaydın


Geri Dön