07 / 05 / 2024

Kentsel dönüşüm yasasında düzenlemeler yapılmalı!

Kentsel dönüşüm yasasında düzenlemeler yapılmalı!

Polat Holding Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Polat "Bakanlık 1 metrekarelik hissesi olan hak sahipleriyle kat karşılığı anlaşın diyor. Biz böyle bir anlaşma nasıl yapılır bilmiyoruz" dedi.



Beyoğlu'nda 800 milyon dolarlık yatırımla hayata geçirilecek Piyalepaşa İstanbul projesinin yapılan tanıtım toplantısında konuşan Polat Holding Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Polat, 12 yıldır bölgede çalıştıklarım belirterek, "Kentsel dönüşümün kitabım yazacak hale geldik" dedi. 


Dönüşüm yasasında düzenlemeler gerektiğini kaydeden Polat, fırsatçıların süreci tıkadığına dikkat çekerek ve yaşanan sorunları şöyle anlattı: "Projemizin arazisinde 1 metrekare arsası olan 200'e yakın hissedar var. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bu kişilerle kat karşılığı anlaşma yapın diyor. Vallahi biz 1 metrekare yeri olan biriyle kat karşılığı anlaşma nasıl yapılır bilmiyoruz. 1000 kişi ile anlaşma yapılmış o kişiler evlerinden çıkmış ve yeni evini bekliyor. 3-5 kişi engel olmaya çalışıyor. Peki o bin kişinin hakkı ne olacak. Kanun güzel yazılmış ama çalışmıyor." 


EMSAL ARTIŞIYLA OLMAZ 

Kentsel dönüşümde emsal artışı verip fazla yapılaşmanın önünü açan uygulamaların İstanbul'u ilerleyen zamanda yaşanmaz hale getireceğini söyleyen Adnan Polat, "İstanbullular günün yarısını trafikte geçiriyor. Daha fazla inşaat daha fazla nüfus demek. Emsal artışı yerine devlet yatırımcı ve hak sahiplerine finansman desteği vermeli. Yasarım bu açıdan yeniden ele alınması gerekiyor" diye konuştu. 


Projeye komşu 6 bin haneli bir bölgenin kendileri ile çalışmak istediğini ifade eden Polat, "Piyalepaşa İstanbul'da belli bir aşamaya gelmeden diğer yerlere bakmayacağız. 12 yıl başka bir yerde çalışsaydık 450 bin değil 2,5 milyon metrekare inşaat yapardık. Daha ne kadar uğraşacağız bilmiyorum ama hedefimiz projeyi 2018 yılında teslim etmek" dedi. 


Ev almak isteyen futbolcular arıyor 

PİYALEPAŞA İstanbul'a spor dünyasından yoğun ilgi olduğunu söyleyen Galatasaray Spor Kulübü eski Başkanı Adnan Polat, "Sporcularımız, diğer kulüplerin oyunculan, eski futbolcular arıyor. Ev almak için benimle pazarlık masasına oturuyor" dedi. Fenerbahçe Spor Kulübü Başkam Aziz Yıldırım'a ev satıp satmayacağının sorulması üzerine Polat "Buyursun gelsin" cevabım verdi. 


8 bin 500 liradan başlıyor 

BEYOĞLU'nda 82 dönümlük arazi üzerinde inşa edilecek olan Piyalepaşa İstanbul projesinde 760 dairenin yanısıra 190 rezidans yer alacak. Konutlarının metrekare satış fiyatının 8 bin 500 lira, rezidansların ise 10 bin 500 liradan başladığım söyleyen Piyalepaşa Gayrimenkul Genel Müdürü Kaan Yücel, "Bünyemizde yüzde 35 peşinatla 24 ay vade yüzde 0 faiz, 36 ay vade için yüzde 0.30 faiz oranı, 48 ay vade için yüzde 0,45 faiz oranı imkanı sunuyoruz" dedi. Yücel, projede yer olacak alışveriş sokağı mağazaları, ofis alanları ve otelin kiraya verileceğini sözlerine ekledi. 


Sözcü


Geri Dön