16 / 04 / 2024

Kentsel dönüşüm yatırımcıyı Yüreğir'e çekiyor!

Kentsel dönüşüm yatırımcıyı Yüreğir'e çekiyor!

AK Parti Yüreğir İlçe 45. Danışma Meclisi Toplantısı Yüreğir Kültür Merkezi' nde gerçekleştirildi. Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikçan Yüreğir kendini dönüştürmek zorunda, değiştirmek zorunda dedi...



AK Parti Yüreğir İlçe 45. Danışma Meclisi Toplantısı Yüreğir Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi. 


Divan Başkanlığını AK Parti Yüreğir İlçe Başkanı Av. Bahadır Balcıların yaptığı toplantıya  Adana  İl Koordinatörü İsmail Bilen, Adana Milletvekili Mehmet Şükrü Erdinç, Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikçan, Adana İl Başkanı Fikret Yeni, Ak Parti İl yöneticileri, ilçe teşkilatı mensupları ve partililer katıldı. 


Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikçan, Danışma Meclisi toplantısında yaptığı konuşmada özellikle son iki seçimi başarı ile tamamladıklarını ifade ederek emeği geçen herkesi kutladığım söyledi. 


Başkan Çelikçan, "Yüreğir ilçe teşkilatı olarak özellikle de son iki seçimi başarılı bir şekilde geçirdik. Ben, Mahalle temsilcilerimize, mahalle yönetimimize, sandık kurulu üyelerimize, ana kadememize, gençlik kollarımıza, kadın kollarımıza, ilçe başkanımız başta olmak üzere il başkanımızı ve il yönetimimiz ile tüm arkadaşlarımızı kutluyorum. Gerçekten Ytireğir'de çok güzel sonuçlar aldık. İnşallah bunu önümüzdeki 2015 milletvekilliği genel seçimlerine de taşıyacağız. Bu coşkuyu ben görüyorum, yaşıyoruz. İnşallah yine bu güzellik o günlere de yansıyacaktır diye düşünüyorum. Tabi burada emeği geçen herkesi kutluyorum" dedi. 


"10 AĞUSTOS'TA BÜYÜK BAŞARI ELDE ETTİK" 


Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikçan 10 Ağustos Cumhurbaşkanlığı seçiminden zaferle çıktıklarını, Türkiye'nin ilk seçilmis Cumhurbaşkanı olarak Recep Tayyip Erdoğan'ın Çankaya Köşkü'ne çıktığını söyledi. 


"Güzel bir dönem geçiriyoruz" diyen Başkan Çelikçan, "10 Ağustos'ta Millet AK Parti Adayı Recep Tayyip Erdoğan'a büyük teveccüh gösterdi. Tüm olumsuz propagandaya rağmen rakibine fark atarak Sayın Erdoğan Çankaya köşküne çıktı. Bu bizim için gurur kaynağı. Millete rağmen siyaset yapanlar bir kez daha mağlup oldu. Bu tarihi zafere katkı koyan herkese teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu. 


Adana genelinde de büyük başarıya imza atıldığını söyleyen Başkan Çelikçan, "İnşallah 10 Ağustos'ta elde ettiğimiz Adana genelindeki olumlu sonucu daha da geliştirerek 2015 milletvekili seçiminde istediğimiz noktaya getireceğiz" ifadelerini kullandı. 


"5 YILDA 100 MİLYON BORÇ ÖDEYİP YATIRIM YAPTIK" 


Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikçan AK Parti Yüreğir İlçe Danışma Meclisi'nde geçen 5 yıllık dönemi şöyle değerlendirdi: "Özellikle Yüreğir'i devraldığımızda 7-8 milyon müteahhit borcunun dışında devlete olan borcumuz 117 trilyondu. Hamdolsun 100 trilyon borcu ödedik. 


Bakın bu ciddi bir rakamdır. Aslında borç ödemek siyaseten çok olumlu karşılanmasa bile biz Yüreğir'in geleceğini, Yüreğir halkımızın geleceğini kurtarmak adına bu borcu ödedik. Ve bunun yanında da imkanlarımız dahilinde yatınmlar yaptık. Malumunuz Yüreğir yoğun bir göçle oluşmuş, özellikle vatandaşlarımızın ekonomik seviyesi diğer bölgelere göre daha düşük. 


Haliyle belediyemizin elde ettiği gelirler de diğer belediyelere göre düşük. Ama paramızı verimli kullanarak hem borç ödedik hem de yatırım yaptık, inşallah bu dönem çok ciddi projelerimiz var. Bunların başında özellikle kentsel dönüşüm gelmekte. Kentsel dönüşüm bir taraftan devam ederken diğer taraftan fakir fukara vatandaşlarımıza konut imkanı sağlayabilmek için sosyal konut projesi ürettik. Bu 5 yıllık dönemde bin ila iki bin arasında konut çalışmamız var. Ucuz konut, uzun vadede her vatandaşımızın ödeyebileceği koşulları içerecek. Şu anda kaks çalışmaları devam etmekte, inşallah 2015 yılı içerisinde somut adımları atıp kısa sürede bu projeleri hayata geçinneyi düşünüyoruz. Malum Yüreğir Adana'da Seyhan Nehri yambaşmda Adana merkezine en yakın noktada. 

Kentsel dönüşümle Yüreğir'in değerini kat be kat arttırabiliriz. Biz de stratejilerimizi, politikalarımızı bunun üzerine kurduk. 

Bakın, bundan üç gün önce Ankara'dan bir holding sahibi bizi ziyaret etti. Yüreğir'e önemli bir yatırım yapacak. Ben şimdi noktasını söylemiyorum ama gerçekleştiğinde inşallah göreceksiniz. Yüreğir'e ilgi artıyor. 


İşte hemen karşımıza Adalet Sarayı'nın temeli atıldı. Bölge Adalet Sarayı inşallah kısa sürede bitecek. Dev Şehir Hastahanesi temeli atıldı, inşaat devam ediyor. İki büyük otel ve bir büyük alışveriş merkezi bizim bölgemizde. Biraz önce de söyledim, bir tane daha çok güzel konsepte alışveriş merkezi bölgemizde yapılması planlanıyor. 


Bunları üst üste koyduğumuzda Yüreğir kendini dönüştürmek zorunda, değiştirmek zorunda. Artık bu bir zorunluluk haline geldi. Tabi biz bunu belediye olarak birlikte başarırsak Yüreğir değer lendikçe, Yüreğir'in katma değeri artukça inşallah bundan vatandaşlarımız da nasibini alacak. İşsizliğin azalması anlamında nasibini alacak, buraya sermaye girişi noktasında nasibini alacak. İnşallah bunları hep birlikte gerçekleştireceğiz." 


Adana İlk Haber 


Geri Dön