25 / 04 / 2024

Fikirtepe, Bakırköy, Kartal ve Ümraniye’de dönüşüm projeleri start alıyor!

 Fikirtepe, Bakırköy, Kartal ve Ümraniye’de dönüşüm projeleri start alıyor!

İstanbul’da arsa sıkıntısı yaşayan inşaat firmalarına can simidi olan kentsel dönüşüm ilk meyvelerini vermeye hazırlanıyor



Kötü yapı stokunun değişiminde bundan sonra süreç hızlı ilerleyecek. Söz konusu olan seçilmiş ilçelerde başlayan çalışmalar özel sektör yatırımcısını da harekete geçirecek. Kentsel dönüşüm konusunda İstanbul ve Türkiye’de seferberlik ilan edilmesini isteyen özel sektör temsilcileri ilk kazmaları da vurmak için gün saymaya başladı. Özellikle Fikirtepe’de bugüne kadar birçok firmanın ada bazında yaptığı anlaşmalar bundan sonraki dönemde yerini inşaatlara bırakacak. Kentsel dönüşümle birlikte yapılacak çalışmalar sayesinde İstanbul dünya başkentleri arasında hak ettiği değeri kazanacaktır.


Ekonomi canlanacak

Kentsel dönüşüm projeleri, hem vatandaşı deprem riskinden koruyacak hem de ekonomiyi canlandıran önemli etken olacak. 400 milyar liralık yatırım yapıldığında bundan elde edilecek KDV geliri ise 72 milyar lira olacak. Dönüşüm ile sadece inşaat sektörü değil tüm sektörler hareketlenecek. Dönüşüm cari açığın azaltılmasına da büyük ölçüde fayda sağlayacak.


Şehirler güzelleşecek

Dönüşüm ile daha planlı şehirlere de kavuşulacak. Her projede geniş sosyal alanlara ve yeşil alanlara yer ayrılacak. Parklar bahçeler ve spor alanları ile dönüşüm yerinde gerçekleşecek. Dönüşümün can güvenliği için şart olduğunu kaydeden Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, riskli binalarda oturan vatandaşların içinin rahat olmasını isteyerek. “Kimseyi kapının önüne koymayacağız. Arsa ve konut paylan üzerinden haklan neyse her birini vereceğiz. Amacımız yerinde dönüşümü sağlamak. Dönüşüm için müteahhitlerle anlaşın” dedi.


Dumankaya da Fikirtepe’de

Sayılı konut projesine imza atan Dumankaya'nın da kentsel dönüşüm çerçevesinde ilgilendiği bazı bölgeler ve görüştüğü hak sahipleri bulunuyor. Hayata geçirilecek en yakın proje Fikirtepe olarak görünüyor. Dumankaya inşaat Yönetim Kurulu Üyesi Uğur Dumankaya, yeni konut projeleri için farklı yerlerde görüşmeler yaptıklarını Kartal, Fikirtepe ve Halkalı'nın bu bölgelerin başında yer aldığını söylüyor.


6 proje yenilenecek

Kent merkezindeki binaları satın alarak kentsel dönüşüm yapan Keten inşaat yılın ikinci yarısında 4 yeni proje ile 120 konut üretecek. Keten inşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ferhat Keten, üretecekleri konutların yatırım değerinin yaklaşık 40 milyon lira civarında olduğunu söyledi. Yeni projelerin ağırlığı yine Nişantaşı olacak. Ancak şirket farklı yerlerde de arazi geliştiriyor.


Temel için ilk kazmalar vuruluyor

Metropol İstanbul adıyia Türkiye'nin en büyük projelerinden birisini inşa eden Varyap da dönüşüm projeleri ile öne çıkmaya hazırlanıyor. Varyap Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Varlıbaş, Fikirtepe'de gerçekleştirmeyi planladıkları projelerde son aşamaya geldiklerini söylüyor. Sosyal donatıları olan evlerde oturmayı hak ettiğini belirten Varlıbaş, Dönüşüm Türkiye'yi güzelleştirecek" dedi.


Orta gelir grubunu hedefledi

Karma projelere odaklanan Tekfen Emlak Geliştirme, üst ve orta üst gelir grubuna hitap eden konut, ofis, alışveriş merkezi ve karma kullanım projelerine ağırlık veriyor. Bu çerçevede yeni projelerinde de aynı çizgiyi sürdürecek olan şirket, başta İstanbul ve çevresi olmak üzere, ülkenin gelişen kentlerinde yatırımlarına hız verecek.

Bugün Emlak


Geri Dön