25 / 04 / 2024

Has Partili Mehmet Bekaroğlu: 4. Murat'ta bile bu yetki yoktu!

 Has Partili Mehmet Bekaroğlu: 4. Murat'ta bile bu yetki yoktu!

HAS Parti Genel Başkan Yardımcısı Prof. Mehmet Bekaroğlu, Afet Yasası'na ilişkin eleştirilerini twitter'da sıraladı



'Kanun, önümüzdeki 15 yıl içinde sadece İstanbul'da 500 milyar doların üzerinde rant oluşturacak' diyen Bekaroğlu AKŞAM'a konuştu:


F TİPİ KONUTLAR: Yasal düzenlemenin şehri, çevreyi, insanı ve adaleti koruyacağına inanmıyorum. İddia ediyorum bu yasa uygulansın, insanlar bütün kıymetli yerlerden, şehir merkezlerinden çıkarılarak, şehir dışına, benim F tipi konutlar dediğim  TOKİ  binalarına nakledilecek. Merkezlerse AVM, otel ve rezidanslarla dolacak. Kentsel dönüşüm, kentin varlıklarının ticarete açılmasını getirecek. Biz bu insanları tanıyoruz, kentsel dönüşümle ilgili neler yaptıklarını biliyoruz. 4. Murat'ın bile elinde bulunmayan yetkilerle neler yapabileceklerini tahmin edebiliyorum.


HÜKÜMET RANT GÖZÜYLE BAKIYOR: Yapılacak iş, kamu kaynaklarını da devreye sokarak, gerçekten deprem riski olan binaların yenilenmesidir. Burada hükümetten temel felsefe olarak ayrılıyoruz. Hükümet bu işe ne kadar rant getirecek diye bakıyor. Bizse insanların yaşamına uygun bir şehirde ve güvenli konutlarda yaşaması şeklinde bakıyoruz. Sadece İstanbul'da 15 yılda oluşturulacak rantın değeri 500 milyar doların üzerinde.


Bülent Şanlıkan / AKŞAM


Geri Dön