26 / 04 / 2024

Sevgili Yapı, Fikirtepe'de 5 yılda 7 bin konut yapacak!

Sevgili Yapı, Fikirtepe'de 5 yılda 7 bin konut yapacak!

Sevgili Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Sevgili, İstanbul Fikirtepe’de 4 parselle ilgilendiklerini, her parsele ayrı proje yapmayı planladıklarını söyledi



 İlk etapta 2 projeye toplam 200 milyon dolar yatıracaklarını kaydeden Sevgili, hedeflerinin 5 yıl içinde 7 bin konut olduğunu belirtti.


İstanbul Kadıköy ve çevresinde 3 bine yakın konut inşa eden Sevgili Yapı, yeni konut projeleri için Fikirtepe’yi seçti. Sevgili Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Sevgili, yüksekliğin 80 metre ile sınırlandığı kentsel dönüşüm

alanı Fikirtepe’de 4 parselle ilgilendiklerini söyledi. Her parsele ayrı proje yapmayı planladıklarını dile getiren Sevgili, “Fikirtepe’de 5 yıl içinde 7 bin konut yapmayı planlıyoruz” dedi. İlk planda Erdemler ve Göztepe’deki her biri 100’er milyon dolara mal olacak iki projeye odaklanacaklarını ifade eden Sevgili, Eğitim Mahallesi’nde 32 bin

metrekarelik ile Hızırbey’de 29 bin metrekarelik adaile ilgili çalışmaların da devam ettiğini açıkladı. Erdemler’de ilgilendikleri adada 90 bin metrekare inşaat alanı bulunduğunu belirten Sevgili şöyle konuştu: ‘Yüzde 65 anlaşma sağladık. 202 hak sahibine yüzde 59 oran, kira ve taşınma parası vereceğiz.


Bu bölgede 27 katlı bloklarda 700 konut ve ofis yapmayı planlıyoruz. Bu yatırımın toplam maliyeti 100 milyon dolar olacak.” Sevgili, Erdemler projesinde konutları metrekaresi 10 bin dolardan satmayı planladıklarını söyledi. Fikirtepe’de ilgilendikleri ikinci A. adanın ise Göztepe bölgesinde olduğunu kaydeden Sevgili, burada sadece konut inşa edeceklerini söyledi.


3 AY İÇİNDE YIKIM BAŞLIYOR


12 bin 500 metrekarelik adada hak sahipleriyle yüzde 90 oranında anlaştıklarını ifade eden Sevgili, 100 milyon liralık yatırımla, 500 konutluk bir projeyi hayata geçireceklerini dile getirdi. Sevgili, bu konutların metrekaresinin satış fiyatlarının 5-6 bin lira seviyesinde olacağını anlattı. Sevgili, Göztepe’deki 176 hak sahibiyle anlaşma oranlarının da yüzde 55 olduğunu açıkladı. 3 ay içinde yıkımlara başlamayı planladıklarını dile getiren Sevgili, 2012 sonuna doğru konutları satışa çıkarmayı planladıklarını söyledi.


'YENİ YASA İŞİMİZİ KOLAYLAŞTIRACAK'


Kentsel Dönüşüm Yasası da denilen Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkındaki Kanun'un işlerini kolaylaştırdığını belirten Yaşar Sevgili, yasanın riskli olduğu tespit edilen alanların yıkılmasını şart koştuğunu hatırlattı.

Sevgili "Fikirtepe riskli alan ilan edilirse yasaya göre bölgedeki binalar hemen yıkılacak. Burada yüzde 100 çoğunluk kararı alınmayacak" dedi. 


YAKACIK'TA 250 KONUTLUK PROJE


Yakacıkta 250 dairenin yapılabileceği bir arsaları bulunduğunu kaydeden Sevgili "Orada da farklı bir proje planlıyoruz . Ayrıca Büyükçekmece'de ticari alan imarlı 10 dönüm arsa ile Yalova'da arsalarımız bulunuyor" diye konuştu.


27 KATLI BLOKLARDA 700 KONUT VE OFİS YAPACAK


Sevgili Yapı, İstanbul Fikirtepe Erdemler'de 27 katlı bloklarda 700 konut ve ofis yapmayı planlıyor. Projenin 100 milyon dolara mal olması bekleniyor. Projede konutların metrekaresinin 10 bin dolardan satışa çıkarılması planlanıyor. Sevgili Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Sevgili, 90 bin metrekarelik bu parselde alışveriş merkezi (AVM) yapmayı düşündüklerini ancak büyük bir AVM için en az 100 bin metrekarelik alan gerektiği için vazgeçtiklerini söyledi.

Yelda Akgün / HABERTÜRK 


Geri Dön