29 / 03 / 2024

Kentsel dönüşümde anlaşmalı bankalar neler?

Kentsel dönüşümde anlaşmalı bankalar neler?

Kentsel dönüşüm kapsamında, hak sahiplerince bankalardan kullanılacak kredilerde sağlanacak faiz desteğine ilişkin Bakanlık ile hangi bankalar protokol imzaladı? Kentsel dönüşümde anlaşmalı bankalar neler? İşte yanıtı..



Kentsel dönüşümde anlaşmalı bankalar neler?

Kentsel dönüşümde, kredi kullanacak gerçek veya tüzel kişilerin bankalardan kullanacağı kredilere; Hazine Müsteşarlığının bağlı bulunduğu Bakanın teklifi üzerine Bakanlar Kurulunca belirlenen oranlarda Dönüşüm Projeleri Özel Hesabından karşılanmak üzere faiz desteği verilebiliyor.


-Bankalar tarafından sağlanacak kredilere verilecek faiz desteği ödemeleri, bankanın kullandırılan kredilere ilişkin taksit vadesi sonuna kadar hesaplanan ve her ay kendi kayıtlarına göre kesinleşmiş aylık faiz desteği tutarlarını Bakanlığa bildirmesini takiben Bakanlıkça hesaptan gerçekleştirilir.


-Hak sahipleri tarafından geri ödemesi gerçekleştirilmeyen krediler için faiz desteği ödemeleri durdurulur.


-Hak sahiplerinin bankalar ile yapılacak olan protokoller kapsamında kullanacakları kredinin anapara riski ile faiz desteği dışında kalan faiz ödemelerinden doğan risk tamamen bankaya aittir.


Hangi bankalar kentsel dönüşümde anlaşmalı?

6306 sayılı "Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun" kapsamında hak sahiplerince bankalardan kullanılacak kredilerde sağlanacak faiz desteğine ilişkin Bakanlık ile protokol imzalayan Bankalar aşağıda sıralanıyor:


Türkiye İş Bankası

DenizBank

Akbank

Halkbank

Türkiye Finans Bank

VakıfBank

YapıKredi

Bank Asya

TEB

Garanti Bankası

Şekerbank

AlBaraka

Kuveyt Türk

Ziraat Bankası

FinansBank

ING Bank

A Bank



Kentsel dönüşümde çoğunluk yasası!



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com




Geri Dön