25 / 04 / 2024

Kentsel dönüşümde Elazığ kabuğunu kıramadı!

Kentsel dönüşümde Elazığ kabuğunu kıramadı!

Elazığ Emlakçılar Derneği Başkanı Mehmet Kıran Ayışığı'na yaptığı özel açıklama ile Elazığ'ın yeni imar adalarına kavuşması gerektiğini söyledi.



Ayışığı'na konuşan Elazığ Emlakçılar Derneği Başkanı Mehmet Kıran, Elazığ'da cazip yerlerin çoğalması gerektiğine vurgu yaparak, "Elazığ'da 15 yıldır bir türlü imar yapılmıyor. Elazığ tabiri caizse Abdullahpaşa ile Doğukent arasına sıkıştı bu sınırda kaldı. İnsanlar bir türlü Sürsürü Mahallesi'ni cazip bulmuyorlar. Oraya her yörenin insanı gitmiyor. Bir an önce Elazığ'ın doğusunda, batısında, geçirmesini bekliyoruz." ifadelerini kullandı. 


"KENTSEL DÖNÜŞÜMDE ELAZIĞ KABUĞUNU KIRAMADI"

Elazığ'ın kentsel dönüşüm anlamında ilerleme güneyinde, kuzeyinde, yeni imar adaları oluşturması lazım. Bu yeni imar adalarının da büyük 80 dairelik olması lazım... 

Böylece şehrimizin her yanı her yöreden gelen insanlar için cazip gelecektir." dedi. 


"SİTELER SOSYAL DONANIMLI OLSUN"

Oluşturulması gereken sitelerde sosyal etkinliklerin olmasını ve halkın isteklerinin bu yönde olduğunu belirten Başkan Kıran, "Şehrimizin isteği şu yönde: büyük imar adaları oluşturulsun 80 ile 100 dairelik ve bu alanda siteler oluşturulsun. 

Sitenin de her türlü sosyal donanımı olsun. Girişleri çıkışları belli olsun. Çünkü insanlar artık bu tür şeylere talepte bulunuyorlar. Bunun için de Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz'dan bir an önce bu projeyi hayata kaydetmediğine de değinen Elazığ Emlakçılar Derneği Başkanı Mehmet Kıran, "Ayrıca bu kentsel dönüşüm konusunda Elazığ bir türlü kabuğunu kıramadı, kentsel dönüşüm ise 3 4 yıldır 5 veya 10 daireyi yıkıp evsel dönüşüm şeklinde gerçekleşti. 

Bu Elazığ için çok büyük bir kayıp. Elazığ birinci derecede deprem bölgesi ve olası bir depremde Elazığ büyük kayıplar verir. 

Bunun için öncelikle Sürsürü, Hicret, Kesrik, Aksaray gibi Elazığ'ın eski mahallelerini, Yıldızbağları Mahallesi ve Harput'un yamaçlarında bulunan bölgelerin bir an önce kentsel dönüşüm kapsamında imara alınmasını ve bu projenin gerçekleştirilmesi lazım." ifadelerini kullandı. 


Ayışığı Gazetesi


Geri Dön