17 / 04 / 2024

Kentsel dönüşümde emsal 3’ü geçmeyecek!

Kentsel dönüşümde emsal 3’ü geçmeyecek!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Topbaş, Fikirtepe’de verilen yüksek emsalin diğer bölgelerde olmayacağını söyledi. Topbaş “Kentsel dönüşümde emsal 3’ü geçmeyecek” dedi



Türkiye'nin çehresini değiştirecek olan 14 milyon konutun yenilenmesini hedefleyen kentsel dönüşümde İstanbul için merak konusu olan emsal oranı netleşti. Bir arsanın üzerine yapılacak toplam inşaat alanı demek olan emsal oranının, Fikirtepe’de 4.14’le yüksek tutulduğunu belirten Topbaş “Biz Fikirtepe’yi pilot bölge olarak ilan ettik. O nedenle de emsal oranları yüksek tutuldu. Ama artık İstanbul’un hiçbir ilçesinde emsal 3’ün üzerine çıkmayacak. Bunun altında da emsaller oluşacak” dedi. Buna göre Fikirtepe’de 100 metrekare arazisi olan bir kişi 4.14 emsalde 414 metrekare inşaat alanı elde ederken, diğer ilçelerde inşaat alanı 100 metrekarelik arsa için en fazla 300 metrekareye çıkacak. Müteahhitle yüzde 55 anlaşma yapıldığı varsayıldığında Fikirtepe’de arsası olan bir kişi 100 metrekarelik arsaya karşılık  227.7 metrekarelik ev alacak. Diğer bölgelerde en yüksek inşaat alanı 165 metrekarede olacak. Topbaş, ayrıca konut üreticilerinin rekabet etmek yerine ortak çalışmalarını da istedi. Topbaş “İstanbul’da Haliç’te bin-2 bin metrekarelik çadır oluşturulabilir. Burada konut projeleri gösterilebilir. Talep gelirse bunu yapmaya hazırız” diye konuştu.


TÜRKİYE MIPIM’İN ONUR ÜLKESİ


TÜRKİYE’NİN arka arkaya çıkardığı mütekabiliyet ve afet yasaları ile ekonomik başarıları uluslararası yatırımcıların ilgisini çekince gayrimenkul sektörü de dünyanın en büyük fuarında gövde gösterisi yapmak için kolları sıvadı. Mart 2013’te yapılacak olan dünyanın en büyük gayrimenkul ticaret fuarı “MIPIM” de Türkiye, 2013 yılı Onur Ülke seçildi. MIPIM Fuarı’nın Türkiye temsilcisi Alkaş Fuarcılık Genel Müdürü Yonca Aközer “MIPIM 22 yıldır düzenlenen dünyanın en büyük uluslararası gayrimenkul fuarı. MIPIM fuarına geçen yıl Türkiye’den 100 firma ve 350’ye yakın kişi katıldı. Bu da Türk gayrimenkul sektörünün yurt dışında geldiği noktayı göstermektedir. Onur Ülke unvanı, ülkemizin gayrimenkul sektörünün tanıtılması açısından çok büyük önem taşımaktadır” dedi.

Star/İbrahim Acar


Geri Dön