25 / 04 / 2024

Kentsel dönüşümde esnaf unutulmamalı!

Kentsel dönüşümde esnaf unutulmamalı!

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, kentsel dönüşüm projelerinde esnafın unutulduğunu savundu. Palandöken, 35 ilde kentsel dönüşüm uygulandığını dile getirdi.



Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, kentsel dönüşüm projelerinde esnafın unutulduğunu savundu. Palandöken, 35 ilde kentsel dönüşüm programı çerçevesinde çeşitli projelerin hayata geçirildiğini dile getirdi. Yıkım yapılan mahallelerde evlerin yanında dükkanların da bulunduğuna işaret eden Palandöken, ancak yıkılan evlerin yerine yeni projelerde evler yapılırken, dükkanı yıkılan esnaf için yeni dükkan düşünülmediğini belirtti.


Dükkan yeri gerekiyor

Esnafın belirsizlikten şikayetçi olduğuna değinen Palandöken, "Çünkü konut sahibine yapılması gereken yardım düşünülürken, esnafla ilgili bir düzenleme yok. Planlara bakıldığında çarşılar yerine alışveriş merkezi yapılması için yerler ayrıldığını görüyoruz. Böyle dönüşüm olursa esnafın mahalleden silineceği bir dönüşüm yaşanacaktır" değerlendirmesinde bulundu. Palandöken, dükkanı yıkılan esnafa yeni yer tahsis edilmesi gerektiğini dile getirdi. Öte yandan, şehir içlerinde kalan tamirci, imalatçı, oto galerisi gibi işletmelere, ihtisaslaşmış küçük sanayi sitelerine gitmeleri için teşvik ve yardım yapılmadığını belirten Palandöken, yeni yerlerine taşınan esnafın da alt yapı, ulaşım, ısınma, işlerin azalması gibi sorunlar nedeniyle dertli olduğunu belirtti.


Yeni Asır


Geri Dön