20 / 04 / 2024

Kentsel dönüşümde hisseli tapu sahiplerine kira yardımı nasıl yapılır?

Kentsel dönüşümde hisseli tapu sahiplerine kira yardımı nasıl yapılır?

Kentsel dönüşüm kapsamında riskli binası yıkılan taşınmaz mal sahiplerine kira yardımı dahil birtakım finansal destekler yapılıyor. Peki, kentsel dönüşümde hisseli tapu sahiplerine kira yardımı nasıl yapılır?



Kentsel dönüşümde hisseli tapu sahiplerine kira yardımı nasıl yapılır?

Kentsel dönüşüm kapsamında riskli binası yıkılan taşınmaz mal sahiplerine birtakım finansal destekler yapılıyor. Bu desteklerin arasında kentsel dönüşüm kira yardımı da bulunuyor.


Kira yardımı için başvurular; Uygulama alanında, riskli alan veya rezerv alanı belirlenmesine ilişkin karar ve tapu belgesine istinaden ilgili kuruma; 


Uygulama alanı dışındaki riskli yapılarda, riskli yapı tespitine ilişkin rapor ve tapu belgesine istinaden Müdürlüğe yapılıyor. İl Müdürlüğü talebi Bakanlığa iletiyor.


Kira yardımında 1 Ocak 2015 itibariyle uygulamaya giren yeni sisteme göre 6306 Sayılı Kanun çerçevesinde riskli bina maliklerine sadece ikamet ettikleri bir bağımsız bölüm için 18 ay kira yardımı yapılıyor. 


Ayrıca kira yardımı başvurularında yıkımı gerçekleşen riskli yapıda ikamet şartı aranıyor. Malik, kiracı ve sınırlı ayni hak sahibi olanlardan sadece bu şartı sağlayanlara ödeme yapılıyor.


Kentsel dönüşümde hisseli tapular..

Riskli binada bir bağımsız bölümün hisse sahibi iseniz; her hak sahibi için ayrı ayrı başvuru dilekçe alınıyor. Kira yardımı başvuru dilekçesinde adres, hak sahibinin adı ve soyadı, başvuru sahibine ait banka hesap numarası, iletişim bilgileri ve imza hususlarına dikkat ediliyor.


Kira yardımı ödemeleri de, hisseleri oranında yapılıyor.


Kentsel dönüşüm kira yardımı başvurularında dikkat edilecek hususlar!



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com



Geri Dön