25 / 04 / 2024

Kentsel dönüşümde kira krizi!

Kentsel dönüşümde kira krizi!

Kadıköy Fikirtepe'de ve Ataşehir Yenisahra'da üç yıl önce kentsel dönüşüm için ev sahiplen ile görüşmeye başlayan Yanaş m patronu Ömer Faruk Barata, müteahhitlerin Fikirtepe'de kira planlaması yapmayarak acemice davrandığını söyledi...



Bir türlü kentsel dönüşüm süreci sonlandırılamayan Fikirtepe'de şirketler, tahliye ettikleri ev sahiplerinin kiralarını ödemeye devam ediyor. 


KADIKÖY Fikirtepe'de ve Ataşehir Yenisahra'da üç yıl önce kentsel dönüşüm için ev sahiplen ile görüşmeye başlayan Yanaş m patronu Ömer Faruk Barata, müteahhitlerin Fikirtepe'de kira planlaması yapmayarak acemice davrandığını söyledi. Kendilerinin üç yılda 16.5 milyon lira kira ödediklerini, bir yü için daha 6 milyon lira civarında kıra ödemesi yapacaklarını belirten şirketin üst yöneticisi, "Eğer kentsel dönüşümde kamu elini taşın altına sokmazsa bu iş tıkanır." dedi Barata. Fikirtepe'de ev sahiplerine her şirketin farklı bu teklif sunması sonucu kentsel dönüşüm sürecinin tıkandığım ama kira ödemelerinin devam ettiğini, bunun şirketleri zora sokabileceğini söyledi. 

"İyi ki ben kira mahvederini 48 aylık hesapladım. 3unu 24 ay hesaplayanlar kardan feragat edecek diyen Barata, bölgede yaklaşık 35 şirketin Air bulunduğunu aktardı. Bu sebeple kentsel dönüşüme tabi bölgedeki ev sahiplerine vaatleri ilgili belediyelerin vermesi gerektiğim, oranların da bir standarda bağlanması gerektiğini ifade em. Yartaş, Fikirtepe" deki 5 adalık kentsel dönüşüm projesinin ilk etabını oluşturacak bölgede anlaşamadıkları için dikkat çeken tek evi de yıktı. O evin sahibi Fikirtepe inatçısı olarak kentsel dönüşümde sembol isim olan Alaaddin Demire! idi. 5 daire karşılığı Yartaş ile anlaşma imzala varak 30 bin dönüm arazideki garabete son veren Demırel'm evinin yıkımı için toplantı düzenleyen Barata, ikinci etapta da sadece bir kişinin kaldığını burada da ilk adada yaşadıkları gecikmeleri vaşamamavı ümit eniklerini söyledi Ama bu tür problemlerin kamunun elini taşın altına koyması ile daha çabuk çözülebileceğine işaret eden Barata, Fikirtepe'de şu an 48 bm metrekare alanda anlaşma sağladıklarını kaydetti. Şirket. Yenisahra'da 150 bin metrekare. Fikirtepe'de ise 119 bm metrekare alanda dönüşüm planlıyor. 5 etaplık Fikirtepe projesinin ilk etabın ofis ve AVM olarak planladıklarını inşaatın sürdüğünü belirten Barata, "ikinci etapta son bir miza kaldı. Orada da konut olacak. Diğer üç etabın ikisinde yüzde 2 ile yüzde 5 aracında bir anlaşmazlık kaldı. Beşinci adada ise yüzde 78'i bitti. Bu projeleri de yakında açıklayacağız." dedi. 


Ticari Hayat 


Geri Dön