18 / 04 / 2024

Kentsel dönüşümde kira yardımı ilçe belediyesinden!

Kentsel dönüşümde kira yardımı ilçe belediyesinden!

Riskli olduğu tespit edilen yapıların hak sahipleri artık ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İl Müdürlüğü tarafından yürütülen süreçte sorunlar yaşanması nedeniyle bakanlık İstanbul'da yetkiyi ilçe belediyesine devretti...



Bakanlıktan değil, ilçe belediyesinden kıra desteği alabilecek pilot bölgeleri arasında yer alan Üsküdar Belediyesi'ne de şu ana kadar Bakanlık'tan 200 dosya aktarıldığı belirtildi. 


Kentsel dönüşümde kira yardımı almaya hak kazananlar İstanbul'da tek noktadan başvuru olması ve işlemlerin uzun sürmesinden şikayet ediyordu. Yeni sistemde vatandaşa ödenecek para yine bakanlık tarafından karşılanacak ancak süreci ilçe belediyeleri yönetecek. Gerekli evraklarla ilçe belediyesine başvuran vatandaşın ödemesi hesabına yapılacak. 


Bakanlık yetkililerinin verdiği bilgiye göre İstanbul pilot uygulama olacak. Uygulama başarılı olursa diğer illerde de uygulanacak. Belediyelerin yetkilerini arttıracaklarını belirten bakanlık yetkilileri, "Bakanlık oyun kurucu olup, yetkiyi belediyelere vermek istiyor" dedi. 


Üsküdar Belediyesi Kentsel Tasarım Müdürü Cengiz Urkan, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nda kendilerine 200 dosya intikal ettirildiğini belirterek, "Riskli olduğu tespit edilen yapılarla ilgili hak sahipleri artık ilgili bakanlıktan değil, ilçe belediyesinden kira desteği alabilecek. Yeni düzenleme sonrası Bakanlık'tan bize 200 vatandaşımızın dosyası intikal etti. Bize de ayrıca 50 vatandaşımızdan başvuru geldi. Bu uygulama ile bir merkeze yığılma olmayacak. Başvurulara daha hızlı bir dönüş sağlanıp vatandaşlarımızın işi daha seri şekilde görülecek" diye konuştu. 2014 yılında kentsel dönüşümde, hak sahipleri vatandaşlara 250 milyon TL'nin üzerinde kira yardımı yapıldı. 

Bizim Anadolu


Geri Dön