19 / 04 / 2024

Kentsel dönüşümde konut edinme kredisine yüzde 4 faiz desteği!

Kentsel dönüşümde konut edinme kredisine yüzde 4 faiz desteği!

6.5 milyon binanın yıkılıp yeniden yapılacağı kentsel dönüşümde konut edinme kredisine yıllık yüzde 4, iş yeri edinme kredisine yüzde 3 faiz desteği verilecek.Faiz desteği bankalardan 31 Aralık'a kadar alınacak krediler için uygulanacak.



Kentsel dönüşümde konut edinme kredisine yıllık yüzde 4, iş yeri edinme kredisine yüzde 3 faiz desteği verilecek. Faiz desteği, 31 Aralık'a kadar bankalardan alınacak krediler için uygulanacak.


Başka bankaya devir 

Kentsel dönüşümde konut edinme kredisine 400 (yıllık yüzde 4), işyeri edinme kredisine 300 (yüzde 3) baz puan faiz desteği verilecek. Bu kapsamda konut veya işyerini kendi imkanlarıyla edinmek isteyenlere verilecek 'edinme kredisi'ne ilişkin olarak yeni ödeme, planlarının bakanlığa iletilmesi koşuluyla, hak sahiplerince ara ödeme yapılması, kredilerin yapılandırılması, protokol olan diğer bankalara devri mümkün olacak. 


Ödeme yoksa duruyor 

Mevcut karara göre; hak sahiplerince geri ödemesi gerçekleştirilmeyen krediler için faiz desteği ödemeleri durduruluyor. Bu kapsamda, hak sahipleri geri ödeme gerçekleştirirse faiz desteği ödemeleri, geç ödenmiş taksitleri de kapsayacak şekilde ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın uygun gördüğü kredi ödeme planında belirtilen tutar üzerinden, kaldığı aydan itibaren devam edecek. 


Son tarih 31 Aralık

Faiz desteği, bankalardan 31 Aralık'a kadar alınacak krediler için uygulanacak. Değişiklikle, faiz desteği verilen güçlendirme, konut ve işyeri yapım kredilerinin arasına konut ve işyeri edinme kredileri de eklendi. Konut kredisinde, faiz destek oranı yüzde 4, azami ödemesiz dönem 1 yıl, azami vade 10 yıl, anapara tutarı için üst limit 100 bin lira iken işyeri için yüzde 3 faiz desteği olacak. 


6.5 milyon binanın yıkılıp yeniden yapılacağı kentsel dönüşüm 20 yılda tamamlanacak. 


Posta


Geri Dön