23 / 04 / 2024

Kentsel dönüşümde konut ve işyeri verilmesi!

Kentsel dönüşümde konut ve işyeri verilmesi!

Kentsel dönüşümde maliklere, kiracı ve sınırlı ayni hak sahibi olanlara birtakım yardımlar yapılıyor. Kentsel dönüşüm yardımları kapsamında kiracılara konut verilir mi? İşte kentsel dönüşümde konut ve işyeri verilmesi..



Kentsel dönüşümde konut ve işyeri verilmesi!

Kentsel dönüşüm kapsamında, riskli alanlarda yer alan riskli yapılar tespit edilerek, bu yapıların malikleri ve kiracıları tarafından tahliye edilerek yıkılması, yerine sağlam yapıların yapılması öngörülüyor.


Kentsel dönüşümde maliklere, kiracı ve sınırlı ayni hak sahibi olanlara birtakım yardımlar yapılıyor. Kentsel dönüşüm yardımları kapsamında kiracılara konut verilir mi? Kentsel dönüşümde kiracılara işyeri verilir mi?


Kiracı veya sınırlı ayni hak sahibi olanlara konut ve işyeri verilmesi ile ilgili esaslar, Kentsel dönüşüm kanunu uygulama yönetmeliği kapsamında açıklanıyor.


Kiracı veya sınırlı ayni hak sahibi olanlara konut ve işyeri verilmesi


MADDE 14 – 

(1) Uygulama alanındaki taşınmazların ve uygulama alanı dışındaki riskli yapıların maliklerine konut veya işyeri verilmesinden sonra, arta kalan konut veya işyerlerinin bulunması hâlinde, belirtilen yapılarda kiracı veya sınırlı ayni hak sahibi olarak, en az bir yıldır ikamet edenler veya işyeri işletenler ile Kanun uyarınca taşınmazları kamulaştırılanlara bu konut veya işyerlerinden verilmek üzere sözleşme yapılabilir.


(2) Kiracı veya sınırlı ayni hak sahibi veyahut taşınmazları kamulaştırılanlardan konut veya işyeri talebinde bulunanların sayısının artan konut ve işyeri sayısından fazla olması hâlinde, konut veya işyeri verilecekler noter huzurunda gerçekleştirilecek kura işlemi ile belirlenir.



Kentsel dönüşümde birden fazla evi olanlar!



Geri Dön