27 / 04 / 2024

Kentsel dönüşümde rant halk için yapılmalı!

Kentsel dönüşümde rant halk için yapılmalı!

SEÇİM çalışmalarını sürdüren CHP İzmir 2. Bölge Milletvekili Adayı Atilla Sertel, Bayraklı Alpaslan Mahallesi Eğitim, Kültür ve Dayanışma Derneği'nin açılışına da katıldı.



SEÇİM çalışmalarını sürdüren CHP  İzmir  2. Bölge Milletvekili Adayı Atilla Sertel, Bayraklı Alpaslan Mahallesi Eğitim, Kültür ve Dayanışma Derneği'nin açılışına da katıldı.


Sertel, burada yaptığı konuşmada, kentsel dönüşümü, kent rantı değil, kent sakinlerinin refah düzeyini artırmanın bir aracı olarak gördüklerini belirterek, "Eğer bu bölgede kentsel dönüşümden dolayı bir rant olacaksa bu rantın sahibi bölge halkı olmalıdır. Kentsel dönüşümün birileri için ranta dönüşmesine izin vermeyeceğiz" dedi. İstanbul'un kentsel dönüşüm adı altında ranta kurban gittiğini ve tarihi şehrin beton binalarla mahvedildiğini söyleyen Atila Sertel, "İstanbul'u mahvettiler. Şimdi izmir'e göz diktiler. Sulukule'deki vatandaşları yerlerinden edip, oralara villalar dikip zenginlere açtılar, izmir'de bunun yapılmasına asla müsaade etmeyeceğiz" dedi. 


İzmir 9 Eylül 


Geri Dön