16 / 04 / 2024

Kentsel dönüşümde sosyal hassasiyet!

Kentsel dönüşümde sosyal hassasiyet!

Bursa Kentsel Dönüşüm Derneği'yle bir araya gelen Yıldırım Belediye Başkan Yardımcısı Mücahit Alkan, hedeflerinin bölgede hem kentsel hem de sosyal dönüşümü birlikte gerçekleştirmek olduğunu söyledi.




Bursa Kentsel Dönüşüm Derneği'yle bir araya gelen Yıldırım Belediye Başkan Yardımcısı Mücahit Alkan, hedeflerinin bölgede hem kentsel hem de sosyal dönüşümü birlikte gerçekleştirmek olduğunu söyledi. 


Süleyman TURUNÇ Bursa Kentsel Dönüşüm Derneği . (Bur-Kent-Der) önceki gün düzen' lediği iftar yemeğiyle Şube başkanlarını ve Yönetim Kurulu'nu biraraya getirdi. Yıldırım Belediye Başkan Yardımcısı Mücahit Alkan'ın da katıldığı iftar programında Yıldırım Belediyesi'nin ilçede izleyeceği kentsel dönüşüm politikası görüşüldü. Toplantıda konuşan Bur-KentDer Başkanı Fatih Barış, özellikle  Ankara  Yolu'nun altındaki mahallelerde yapılması planlanan kentsel dönüşümün, sosyal dönüşümle birlikte gerçekleşmesi gerektiğine işaret etti. Bölgede çarpık kentleşmeyi önlemenin yanında sosyal yaşamında ayağa kaldırılması gerektiğine işaret eden Barış, bölgedeki insanların sesi olan bir sivil toplum kuruluşu olarak kentsel dönüşüm sürecinde üzerlerine düşen sorumluluğu almaya her zaman hazır olduklarının da altını çizdi. 



ÖNCELİKLİ PROJEMİZ 

Kentsel dönüşüm projesinin öncelikli amacının daha sağlıklı yaşam alanları oluşturmak olduğunu ifade eden Yıldırım Belediye Başkan Yardımcısı Mücahit Alkan, "Yıldırım Belediyesi olarak bir şeyin farkındayız... Bu dönemde kentsel dönüşümle alakalı iyi bir imtihan vermezsek, diğer yaptığımız hizmetler hep dönüşümün gölgesinde kalacaktır. 

Başkanımız İsmail Hakkı Edabali Bey de mesaisinin büyük bir bölümünü bu işe harcıyor. Önce yapılacak işe inanılmalı. Kentsel dönüşüm sadece binaları yıkıp yerine yenisini yapmak değildir. Kentsel ve sosyal dönüşüm mutlaka birlikte yürümelidir. Bu süreçte sivil toplum kuruluşlarının da katkısı oldukça önemli. O yüzden Bursa Kentsel Dönüşüm Derneği'yle birlikte olmaktan ve onların fikirlerini almaktan son derece mutluluk duyuyor, bundan sonraki çalışmalarında da başarılar diliyorum" dedi. Kentsel dönüşümün gerçekleşeceği mahallelerde yapılacak çalışmaları en ince ayrıntılarıyla anlatacaklarını ve vatandaşların rızasıyla bu dönüşümün gerçekleşeceğini dile getiren Alkan, "Yakın zamanda mahallelerimizde, kentsel dönüşümü en ince ayrıntısına kadar anlatacak programlar hazırlayacağız. Hazırlanacak simülasyon gösterimleri ve seminerlerle dönüşümde izlenecek yol haritasını kendileriyle paylaşacağız. Ayrıca kentsel dönüşümdeki projeleri gerçekleştirmeden önce internette halkımızın onayına sunacağız. Gelen oylar çerçevesinde bu projeler değerlendirilecek. Kentsel dönüşüm tamamen vatandaşın isteği doğrultusunda onları kırmadan sürecektir" ifadelerini kullandı. 


Bursa Kent 


Geri Dön