20 / 04 / 2024

Kentsel dönüşümden anladığımız beton kentler değil!

Kentsel dönüşümden anladığımız beton kentler değil!

CHP İzmir Milletvekili Adayı Murat Bakan, partisinin ve yönetimindeki belediyelerin kentsel dönüşümü yerinde yapma anlayışına sahip olduğunu ifade etti. Bakan, “Kentsel dönüşümden anladığımız beton kentler değil” dedi.



CHP  İzmir  Milletvekili Adayı Murat Bakan, partisinin ve yönetimindeki belediyelerin kentsel dönüşümü yerinde yapma anlayışına sahip olduğunu ifade etti. Uzundere’de Aksaraylıların konuğu olan Bakan, “Kentsel dönüşümden anladığımız beton kentler değil” dedi.


İMAR SORUNLARI


Bakan’ı Öz Aksaraylılar Yardımlaşma Kültür ve Dayanışma Derneği Lokali’nde ağırlayan vatandaşlar, özellikle imar ve yapılaşma sorunları yaşadıklarını belirttiler. Kentsel dönüşümle ilgili merak ettikleri pek çok konu olduğunu belirterek Bakan’dan vekil seçildikten sonra bu konuda çalışma yapmasını talep ettiler. Aksaraylılar’a yaşadıkları mahallenin bağlı olduğu Karabağlar’ın CHP’li Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu’nun daha önce İzmir Büyükşehir Belediyesi Kentsel Dönüşüm Daire Başkanlığı görevini yaptığını hatırlatan Bakan, “Sizleri en kısa zamanda Sayın Selvitopu ile buluşturacağım. Sorunlarınıza birlikte çözüm bulmaya çalışırız. Ancak şu bilinmelidir ki, CHP’li belediyeler kentsel dönüşümü uzlaşı ile yerinde yapma anlayışına sahiptir. Türkiye’de kentsel dönüşüm konusunda diğer partilerin göz ardı ettiği, fakat İzmirli belediyelerin üzerinde hassasiyetle durduğu konular var. Bunların başında kentsel dönüşümle birlikte yapılması gereken kültürel ve sosyal dönüşüm konusudur. Bu dönüşüm toplumu ileriye taşıma amaçlıdır, yaşanabilir ve sürdürülebilir kentler yaratılması hedeflenmektedir. Kısacası kentsel dönüşümden anladığımız yerinde, kültürel ve sosyal dönüşümü bir arada yapmaktır” diye konuştu. Aksaraylılar, Bakan’ı seçimlerden sonra da konuk etmek istediklerini belirterek kendisinden bu yönde söz aldılar.


Gerçek Gündem



Geri Dön