19 / 04 / 2024

Kentsel dönüşümden nasıl yararlanılır?

Kentsel dönüşümden nasıl yararlanılır?

Kentsel dönüşümden nasıl yararlanılır? Merak ediyorsanız, yanıtı ve kentsel dönüşümden yararlanma kıstasları için haberimizi inceleyebilirsiniz...



Kentsel dönüşümden nasıl yararlanılır?

Bir kentte var olan yapı bozukluklarının giderilmesi ve daha refah ve daha güvenli bir yaşam alanının oluşabilmesi için kent genelinde kentsel dönüşüm projeleri yapılıyor. Kentsel dönüşüm kapsamı nedir, kentsel dönüşümden nasıl yararlanılır diye soruyorsanız hemen yanıtlayalım.


Kentsel dönüşüm risk bölgelerinde yer alan ve risk kapsamında yer alan ekonomik ömürlerini tamamlayan ve depremden dolayı hasar gören yapılar üzerinde söz konusu olabiliyor. Kentsel dönüşümden faydalanılabilmesi için aşağıdaki niteliklerin mevcut olması gerekiyor.


Kentsel dönüşümden faydalanmak isteyen kimselerin öncelikle söz konusu binalar için bir deprem risk raporu alması ve rapor ile binanın riskli olduğunun tespit edilmiş olması gerekiyor.


Bunun için ise yapılan başvuru sonrasında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na bağlı teknik donanıma sahip kuruluşlar binanın riskli olup olmadığına dair tespit yapıyor.


Başvuru için ise bakanlığın sitesinden Türkiye haritası üzerinden bulundukları şehrin seçilmesi gerekiyor. Açılan sayfada bakanlıktan lisanslı kuruluşların listesi sıralanıyor. Bu listeden seçilen bir kuruluşa başvuru yapılabiliyor.




Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com


Geri Dön