19 / 04 / 2024

Kentsel dönüşüme çelik sektöründen destek geldi

Kentsel dönüşüme çelik sektöründen destek geldi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş"ın, kentsel dönüşümün meclis gündemine getireceği ve özel inşaat şirketlerinin de projelerde yer alacağına yönelik açıklamalarına çelik sektöründen destek geldi



İstanbul Demir çelik İhracatçıları Birliği ( İDçİB) Yönetim Kurulu Başkanı Namık Ekinci,   yaptığı açıklamada Avrupa Birliği kriterleri çerçevesinde İstanbul başta olmak üzere deprem bölgesinde ve tüm şehirlerde kentsel dönüşüm projesinin teşvik edilerek yaygınlaştırılması gerektiğini dile getirdi.     Sektörün kriz etkisini halen üzerinden atamadığını belirten Ekinci, œDünyada yaşanan krizden en büyük payı alan sektörlerden biri olan demir çelik sektörü hala krizin etkilerini üzerinden atamadı. İhracatımız kriz öncesi döneme kıyasla düşük seviyelerde seyre diyor. Bunun sonucu olarak da üretimimizde ciddi kapasite kısıntılarına gidildi dedi.

Zor zamanda işçi çıkarmadılar
Sektörde faaliyet gösteren firmaların fedakarlık yaptığını ve zor zamanlarda dahi istihdamın gerilememesi için işçi çıkarmadığına değinen Ekinci, œBirim maliyetlerdeki artışa rağmen diren dik. Sektör oyuncularının bu doğrultuda yaşadıkları sıkıntıları hafifletmek için atıl kapasitelerin bir an önce devre ye girmesi gerekiyor. İşte bu noktada İstanbul büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş önderliğinde yürütülen kentsel dönüşüm projelerin de çeliğinde yeri olmasını istiyoruz. çeliğin kullanımı ile depreme dayanıklı konutlar inşa edilecek, emisyonun düşmesi ile daha yaşanabilir bir çevre oluşacak ve ısı yalıtımı yoluyla daha az enerji tüketiminin sağlanması gibi çeş itli faydalar elde edilecektir. Dedi.

İnşaat sektörünün hareketlenmesi için binin üzerindeki üretim kalemlerinin ekonomiye canlılık getirece ğini savunan Ekinci, bu sayede devletin vergi gelirlerinde de artış sağlanaca ğını kaydetti. Konuyu çelik sektörü açısından   da değerlendir en Ekinci, œİç tüketimin artmasıyla ihracatımızın üzerindeki baskı hafifleyecek ve ülke menfaatleri doğrultusunda fiyatlar elde etme imkanı oluşacaktır dedi.


Geri Dön