24 / 04 / 2024

Kentsel dönüşüme en çok talep Kadıköy, Esenyurt ve Küçükçekmece'den geldi!

Kentsel dönüşüme en çok talep Kadıköy, Esenyurt ve Küçükçekmece'den geldi!

İSTANBUL Kentsel Dönüşüm Derneği Başkanı Hakan Çatalkaya, İstanbul'da kentsel dönüşüm sistemine giren bina sayısının 2013'te 30 katma çıktığını açıkladı. En çok talep Kadıköy, Esenyurt ve Küçükçekmece'den geldi...




Ayda bin 500 binanın kentsel dönüşüm sistemine girdiği İstanbul'da dönüşüme en fazla talep Kadıköy, Esenyurt ve Küçükçekmece'den geldi.


İSTANBUL Kentsel Dönüşüm Derneği Başkanı Hakan Çatalkaya, İstanbul'da kentsel dönüşüm sistemine giren bina sayısının 2013'te 30 katma çıktığını açıkladı. 



Çatalkaya, "2013'ün başında İstanbul'da ayda yalnızca 50 bina dönüşüm kapsamına giriş yaparken bu rakam bugün ayda bin 500 bina seviyesine geldi" dedi. 2013 boyunca Türkiye çapında toplam 20 bin binanın dönüşüm sistemine girdiğini vurgulayan Çatalkaya, "Her bir binanın ortalama 10 daireden oluştuğunu varsayarsak, 200 bin ailenin bu sistemden yararlandığını söyleyebiliriz. Bu rakamın 15 bin gibi büyük bir kısmını ise İstanbul bölgesi oluşturuyor. Bu rakamı Kadıköy'ün yarısı büyüklüğünde bir bölgenin yenilenmiş olması şeklinde de düşünebiliriz" değerlendirmesini yaptı. 


İstanbul'da kentsel dönüşüm sistemine en fazla talebin sırasıyla Kadıköy, Esenyurt ve Küçükçekmece ilçelerinden geldiğini aktaran Çatalkaya, talebin aynı şekilde devam etmesi durumunda bugün aylık bin 500 bina olan rakamın yıl sonuna kadar ayda 2 bin 500 bina seviyesine ulaşmasının öngörüldüğünü vurguladı. Çatalkaya, riskli alan ilan edilen bölgelerde uygulanan projelerin bu rakamların dışında tutulduğuna işaret etti. 


Habertürk Gazetesi 


Geri Dön