27 / 04 / 2024

Kentsel dönüşümle birlikte Sarıgöl mahallesinde suç oranları azaldı!

Kentsel dönüşümle birlikte Sarıgöl mahallesinde suç oranları azaldı!

Gaziosmanpaşa'da kentsel dönüşümle birlikte kabuk değiştiren Sarıgöl'de suç oranları yarı yarıya düştü. Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Erhan Erol, kentsel dönüşümle birlikte Sarıgöl'de ev fiyatlarının da şimdiden üçe katlandığını söyledi...



Gaziosmanpaşa'da kentsel dönüşümle birlikte kabuk değiştiren Sarıgöl'de suç oranları yarı yarıya düştü. 

Sarıgöl'deki kentsel dönüşümü ve günlük hayattaki değişimi SABAH'a değerlendiren Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Erhan Erol, ilçede kentsel dönüşüme en sıkıntılı bölgeden, Sarıgöl'den başladıklarını belirterek şunları söyledi: "Sarıgöl'e, daracık ve yokuş olan sokaklarına altyapı bile götüremiyorduk. Yol yapımı için giren dozerlerimizin freni patlayıp evlere giriyordu. Sarıgöl'de ne altyapı yapacak bir sokak vardı, ne park yapacak bir alan, ne de okul ya da cami yapaca k bir yer bulamıyorduk. İlk belediye başkanı olduğum zaman 975 evi su basmıştı. Olay yerine gittiğimde gözyaşlarımı tutamayıp ağlamıştım. Ama gözyaşlarımı dindirecek hizmet götüremiyordum. Kaçak yapılan binalar, altyapının dahi çözemeyeceği kot farkının altında yapılmış binalar bulunuyordu." 


EN YÜKSEK BİNA 14 KAT 


Başkan Erol, vatandaşların tapusunda yazdığı metrekare kadar daire sahibi olacağını kaydederek, yapılacakları şöyle anlattı: "Amacımız Gaziosmanpaşa'da yoğunluğu artırmamak. Ancak 14 kat çıkmak zorundayız. Çünkü okul, cami, yeşil alan yaratmak için gökdelenler değil ama 14 kat çıkma zorunluluğumuz var. Projemiz tamamlandığında modern okullar, camiler, kültür merkezleri ve yeşil alanların dışında artık Gaziosmanpaşa'nın altyapı sorunu da olmayacak. Çünkü altyapımızı Amerika'da olduğu gibi tünel sistemiyle yapacağız. Bir yerde boru patlayınca tünele girip onarılacak." İlçede bir yıl içinde 15 bin konut inşaatı başlayacağını söyleyen Erol, suç oranının emniyet görevlilerinin verdiği bilgiye göre bitme noktasına geldiğini, uyuşturucu suçu oranlarının yüzde 40 azaldığını da sözlerine ekledi. 


Erol, kentsel dönüşümle birlikte Sarıgöl'de ev fiyatlarının da şimdiden üçe katlandığını söyledi. 


Sabah


Geri Dön