29 / 03 / 2024

Kentsel Dönüşüm’le Düzce’nin şehir vizyonu değişecek!

Kentsel Dönüşüm’le Düzce’nin şehir vizyonu değişecek!

Düzce Belediyesi’nin en önemli projeleri arasında yer alan ve iki alanda uygulanan ‘Kentsel Dönüşüm’le Düzce’nin şehir vizyonu gelişiyor. Camikebir Mahallesinde uygulanan kentsel dönüşüm projesi tamamlanma aşamasına geldi.



Eski sanayi çarşısı alanındaki kentsel dönüşüm projesinde de fizibilite çalışmaları tamamlandı, Bakanlar Kurulu karar aşamasına gelindi. Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, eski sanayi çarşısı alanında uygulanacak olan kentsel dönüşüm projesine, sanayi esnafın bağlı olduğu, Düzce Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (DESOB), Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi (KSS) ile Demir ve Madeni Sanatkarlar Odası (DEMSO)’nın destek vermesinin önemli olduğunu belirtti.


Düzce Belediyesi tarafından sağlıklı, sürdürülebilir ve yaşanabilir yaşam alanlarının oluşturulması, düzenli ve kaliteli yapılaşmanın sağlanabilmesi amacıyla ’modern şehirleşme’ projeleri hazırlanıyor. Kentin bir bütün olarak gelişmesine yönelik modern şehirleşme için de ’Kentsel Dönüşüm Projeleri’ ne ağırlık veriliyor. Bunun için de daha önce kentsel dönüşüm alanı olarak belirlenen Camikebir mahallesindeki alanda  TOKİ  işbirliği ile yapılan konutların büyük bölümü tamamlandı. 3 tip şeklindeki konutlardan 198 daire yapılıyor. Özellikle deprem sonrası ticari ve konut taleplerin karşılanması, çarpık yapılaşmanın önlenmesi, sağlıklı, sürdürülebilir ve yaşanabilir yaşam alanlarının oluşturulması için Camikebir mahallesindeki 7.6 hektarlık alanda kentsel dönüşüm projesinde sona gelindi. 2016 yılında tamamlanması hedeflenen konutların örnek daireleri hazırlandı. Konutların tamamlanmasının ardından TOKİ tarafından belirlenen şartlarla daireler sahiplerini bulacak.

Kentin bir bütün halinde gelişmesini sağlamak amacıyla yeni bir kentsel dönüşüm alanı daha belirlendi ve fizibilite çalışmalarına geçildi. Uzunmustafa ve Kültür mahallelerinin D-100 karayolunun güney kısmında bulunan, ’eski sanayi çarşısı’ olarak adlandırılan 21.640 hektarlık alanda kentsel dönüşüm projesi uygulanacak. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı işbirliği ile gerçekleştirilecek planlama için tüm hazırlıklar tamamlandı. Söz konusu alanın kentsel dönüşüm projesine alınma gerekçesi, deprem geçirmiş eski binaların yoğunluğu, kent merkezine yakın olması, ’sanayi’ kullanımına elverişsizliği, bölgenin kent bütünlüğü içinde değerlendirilmesi olarak belirlendi. Hazırlanan ilk fizibilite raporlarında da bölgede 800’e yakın konut yapılması, donatı alanları ile yeşil alanların bulunması hedefleniyor.


Hürriyet




Haber Düzce Postası Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı!


Düzce Belediyesi'nin en önemli projeleri arasında yer alan ve iki alanda uygulanan 'Kentsel Dönüşüm'le Düzce'nin şehir vizyonu gelişiyor. 


Camikebir mahallesinde uygulanan kentsel dönüşüm projesi tamamlanma aşamasına geldi. Eski sanayi çarşısı alanındaki kentsel dönüşüm projesinde de fizibilite çalışmaları tamamlandı, Bakanlar Kumlu karar aşamasına gelindi. Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, eski sanayi çarşısı alanında uygulanacak olan kentsel dönüşüm projesine, sanayi esnafın bağlı olduğu, Düzce Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (DESOB), Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi (KSS) ile Demir ve Madeni Sanatkarlar Odası (DEMSO)'ııın destek vermesinin önemli olduğunu belirtti. 


CAMİKEBİR'DE 3 TİP 198 KONUT HAZIRLANIYOR 

Düzce Belediyesi tarafından sağlıklı, sürdürülebilir ve yaşanabilir yaşam alanlarının oluşturulması, düzenli ve kaliteli yapılaşmanın sağlanabilmesi amacıyla 'modem şehirleşme1 projeleri hazırlanıyor. Kentin bir bütün olarak gelişmesine yönelik modern şehirleşme için de 'Kentsel Dönüşüm Projeleri' ne ağırlık veriliyor. Bunun için de daha önce kentsel dönüşüm alanı olarak belirlenen Gamikebir mahallesindeki alanda TOKİ işbirliği ile yapılan konutların büyük bölümü tamamlandı. 3 tip şeklindeki konutlardan 198 daire yapılıyor. Özellikle deprem sonrası ticari ve konut taleplerin karşılanması, çarpık yapılaşmanın önlenmesi, sağlıklı, sürdürülebilir ve yaşanabilir yaşam alanlarının oluşturulması için Gamikebir mahallesindeki 7.6 hektarlık alanda kentsel dönüşüm projesinde sona gelindi. 2016 yılında tamamlanması hedeflenen konutların örnek daireleri hazırlandı. Konutların tamamlanmasının ardından TOKİ tarafından belirlenen şartlarla daireler sahiplerini bulacak. 


SANAYİ ALANI 

Kentin bir bütün halinde gelişmesini sağlamak amacıyla yeni bir kentsel dönüşüm alanı daha belirlendi ve fizibilite çalışmalarına geçildi. Uzunmustafa ve Kültür mahallelerinin D-100 karayolunun güney kısmında bulunan, 'eski sanayi çarşısı1 olarak adlandırılan 21.640 hektarlık alanda kentsel dönüşüm projesi uygulanacak. 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı işbirliği ile gerçekleştirilecek planlama için tüm hazırlıklar tamamlandı. Söz konusu alanın kentsel dönüşüm projesine alınma gerekçesi, deprem geçirmiş eski binaların yoğunluğu, kent merkezine yakın olması, 'sanayi' kullanımına elverişsizliği, bölgenin kent bütünlüğü içinde değerlendirilmesi olarak belirlendi. Hazırlanan ilk fizibilite raporlarında da bölgede 800'e yakın konut yapılması, donatı alanları ile yeşil alanların bulunması hedefleniyor. 


Düzce Postası Gazetesi


Geri Dön