25 / 04 / 2024

Kentsel Yatırım Ağı Forumu İstanbul'da gerçekleştirildi!

Kentsel Yatırım Ağı Forumu İstanbul'da gerçekleştirildi!

Kentsel Yatırım Ağı Ortak Forumu'nun (UIN) ilki İstanbul'da gerçekleştirildi. UIN Başkanı Yetim, Avrupa'nın en büyük 50 yatırımcısı için, "Çok arzulular. Sorunsuz arsalar üretirsek, 3-5 yılda İstanbul'a 1 trilyon dol



Urban Land Institute'in (ULI) Avrupa gayrimenkulsektöründe faaliyet gösteren gerişimcileri ve kamu kurumlarını bir araya getirmek için her yıl bir Avrupa kentinde düzenleneceği etkinlik Urban Investment Network'ün (UIN- Kentsel Yatırım Ağı Ortak Forumu) ilki İstanbul'da yapılıyor. 23 Eylül'de başlayan ve bugün sona erecek olan UIN'nin Başkanı ise İStanbul Büyükşehir Belediyesi Danışmanı Musa Yetim, UIN'nin kuruluş amacının Avrupa şehirleri arasında gayrimenkul yatırımı çekme farkını azaltmak olduğuna dikkat çeken Yetim ile İstanbul'daki dev zirvenin nasıl geçtiğine daire konuştuk. ULI'nın uluslararası bir komiteye ilk defa Türk başkan seçtiğini ve İstanbul'un UIN'nin kurucu kenti olduğunu hatırlatan Yetim, kente yatırım konusunda "Avrupa'nın en büyük 50'si" olarak adlandırılan yöneticilerin çok arzulu olduğunu söyledi.

'Arsa üretip taleplere net cevap vermeliyiz'

Yetim, toplantılarda Körfez ve ABD'den temsilcilerin de bulunduğunu ifade ederek, şu değelndirmeleri yaptı: "Bu yatırımcıların pek çoğu 50-100 milyar dolar aralığındaki portföyleri yönetiyor. İstanbul için çok arzulular. Finanasman sorunları yok: paraları hazır; tevrübeleri var. Yalnız veya ortaklarla iş yapabilecekler, hazır ve sorunsuz yatırım alanı istiyorlar. Kongre merkezinden konuta, otelden alışveriş merkezine kadar her alana bakıyorlar. Biz hukuki altyapıyı hazır hale getirip sorunsuz arsalar üretmeli, bürokrasiyi azaltıp taleplerine net cevap vermeliyiz. Bunu başarırsak, 3-5 yıl arasında İstanbul'a 1 trilyon doları aşan yabancı gayrimenkul yatırımı çekebiliriz."
Habertürk/Menekşe ATASELİM


Geri Dön