28 / 03 / 2024

Kentsel yenilemede herkes kazanmalı!

Kentsel yenilemede herkes kazanmalı!

KARAR alma süreçlerine vatandaşları da dahil etmek isteyen Bursa Nilüfer Belediyesi, kentsel yenileme çalışmalarının ilk etabında yer alan Esentepe Mahallesi sakinleri ile bir araya geldi.



Esentepe Mahalle Komitesi tarafından alınan karar doğrultusunda Fethiye Kültür Merkezi 'nde düzenlenen toplantıda. Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey. kentsel dönüşümün niçin gerektiğini anlattı. Nilüfer'de yenileme alanları olarak 11 bölge belirlediklerini belirten Başkan Bozbey, Esentepe Mahallesi'nin de dönüşüme ihtiyacı olduğunun altını çizdi. Esentepe Mahallesi sakinleriyle uygulama öncesinde birlikte karar almak istediklerini, sürecin her aşamasında ve kararlarda vatandaşın katılımını esas aldıklarını vurgulayan Bozbey, "Burada yapacağımız uygulama kentsel yenileme uygulamasıdır. 

Uygulama sonucunda gülümseyen bir Nilüfeıii ve gülümseyen bir bölge oluşturmanın da tanımını hep birlikte yapmış olacağız. 

Hem planlamada, hem diğer konularda sizlerin içinde olduğu bir anlayışla, bu bölgede yaşanabilir mekanların oluşturulmasını hep birlikte sağlayacağımızı ümit ediyorum. Bu uygulamada vatandaş kazanmalı, kamu kazanmalı ve tabi ki yatırımcı da kazanmalıdır. 

Bu üçünün kazançlı olduğu yerde biz varız. Başkası da mümkün değil. Biz bu üçünün de kazandığı bir planlama bölgesi hedefliyoruz" şeklinde konuştu. 


Bursa 


Geri Dön