19 / 04 / 2024

Kepez Altınova'nın 30 yıllık imar sorunu çözüldü!

Kepez Altınova'nın 30 yıllık imar sorunu çözüldü!

Kepez Belediyesi, Altınova'nın 30 yıllık imar sorununu çözdü. Yeni planla bölge Antalya'nın parlayan yıldızı olacak. Hakan Tütüncü 'Kırcami'nin planı çözülür Altınova'nın çözülmez' inanışını kırdıkları için mutlu olduklarını söyledi.



Kepez Belediyesi, Altınova'nın 30 yıllık imar sorununu çözdü. Yeni planla bölge Antalya'nın parlayan yıldızı olacak


Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü 6 yıllık uğraş sonunda hayata geçirilen Altınova İmar Planı'nın ayrıntılarını ve plandan beklentilerini SABAH Akdeniz'le paylaştı. SABAH Gazetesi Antalya Tesislerini ziyaret eden Tütüncü 'Kırcami'nin planı çözülür Altınova'nın çözülmez' inanışını kırdıkları için mutlu olduklarını söyledi. 


İMAR TAPUSU SEVİNCİ 

İmar planlamasının kesinleşmesinin ardından bölgenin 3 etap halinde yapılması planlanan 18. madde uygulamasının da tamamlanmakta olduğunu belirten Başkan Hakan Tütüncü, Serik Caddesi'nin kuzeyindeki iş merkezlerinin olduğu 281 hektarlık alanın imar uygulaması çalışmasının sonuçlandığını müjdeledi. Kepez Tapu Müdürlüğü'nün, uygulamayı tescil ettiğini vurgulayan Tütüncü, iş merkezleri ile depolama alanlarının, yıllardır bekledikleri imar tapularını almaya başladıklarını söyledi. 


TAM UZLAŞMA İLE 

6 yıl süren zorlu sürecin sonunda ortaya çıkan planın neredeyse tam bir uzlaşma sağladığını belirten Başkan Tütüncü, "Burası 30 senedir çözülememişti. Bu bölgedeki iş merkezleri ve plazaların hepsi gecekondu hükmünde idi. Ama Antalya'nın ticari merkezlerinden birisiydi. Şimdi planı tamamladık, çok da zor oldu. 6 yıldır 3 kez mahkeme kararı ile iptal edildi. 4'üncü planı yapıp bitirdik. Artık burada dört dörtlük iş merkezleri, plazalar yükselecek" dedi. Altınova imar planının, bölgenin sadece yüzde 20'lik kısmını kapsadığını vurgulayan Başkan Tütüncü, "Bölgenin yüzde 80'i tarım alanıdır ve planlama dışında kalmıştır. Plan, zaten yıllar önce yapılaşma yapılmış alanları kapsamaktadır. Bu planlama 3 şeye, ticarete, organize tarıma ve düzgün şehirleşmeye can verecek. Entegre tesislere ihtiyaç var. Altınova kesme çiçeğin merkezi. Ama çiçek kesilip doğrudan ihracata gitmiyor. Belli işlemlerden geçiyor, paketleniyor. Dolayısıyla bunun için de mekanlar lazım. Şimdiye kadar bunlar arka taraftaki kaçak yerlerde yapılıyordu. Artık planlı ve doğru düzgün alanlarda yapılacak" diye konuştu. Planın yaklaşık 100 bin kişiyi ilgilendiren bir konu olduğunu açıklayan başkan Tütüncü, "Bölgede 50-60 bin kişi yaşıyor ama yeni istihdam alanları meydana gelecek. Yaklaşık 50 bin kişinin istihdamına katkı verecek. 50 bin kadar hemşerimizin de daha nezih bir şehirde yaşamasını sağlayacak" dedi. 


NİTELİKLİ HİZMET

Şimdiye kadar bölgeye nitelikli belediyecilik hizmeti götüremediklereni ibelirten Başkan Tütüncü "Yıllar önce insanlar 'Kırcami'nin sorunu çözülür belki ama Altınova'nın sorunu çözülmez' diyordu. Kimse inanmıyordu. Bu kadar çok kişinin olduğu, kişilerin birbiri ile çıkar çatışması içinde bulunduğu ve karşılıklı beklentilerinin yüksek olduğu bir yerde herkesin gönlünü alarak bir imar planı yapmak Kepez Belediyesi idaresinin çok ciddi bir başarısıdır" dedi.



Geri Dön