16 / 04 / 2024

Kepez Belediyesi Santral Mahallesi'nde tapu harcı alınmayacak!

Kepez Belediyesi Santral Mahallesi'nde tapu harcı alınmayacak!

Antalya'da yer alan Kepez Belediyesi Başkanı Hakan Tütüncü, Santral Mahallesi' nde şahsi tapunun olduğu 150 dönümlük alanın binlik uygulama planını yapmak için vatandaşlardan harç almayacaklarını açıkladı...



Kepez Belediyesi, vatandaşın menfaatine olan çalışmalara imza atmaya devam ediyor. Santral Mahallesi'nde, şahsi tapunun olduğu 150 dönümlük alanda evi bulunan 100 kadar vatandaşın, planlama yapılırken harç alınmaması isteği kabul gördü. 

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Santral Mahallesi'nde, bölgesel planlamanın yapılacağı alan üzerinde evi bulunan vatandaşlarla sabah kahvaltısında bir araya geldi. Planlama sürecinin konuşulduğu kahvaltıda Başkan Tütüncü, vatandaşlara harç müjdesi verdi. Tapu sahibi vatandaşların, 150 dönümlük alanın planlamasını talep ettiğini aktaran Tütüncü, belediyelerin planlama yaparken ciddi bir harç aldığını vurguladı. 



Dar gelirli vatandaşa destekiçin 


Başkan Hakan Tütüncü, konuşmasını şöyle sürdürdü: "150 dönümlük arazi üzerinde, çiftçilik yapan, dar gelirli vatandaşlarımız oturuyor. Bu vatandaşlarımızın maddi durumunu düşündüğümüz için binlik planlama sürecinde ödenmesi gereken yüksek miktardaki harcı almayacağız. 

Planlamayı yaparken de kanunun önümüze çıkardığı prosedürleri vatandaşımızın lehine kaldırıyoruz. Böylece vatandaşımıza ciddi bir ekonomik destek sağlamış oluyoruz." Başkan Tütüncü, yapacakları 11000 ölçekli imar planının, bölgenin şehirleşmesi, modern binaların yapılması adına örnek bir imar planı çalışması olacağının altını çizdi. 



Büyükşehir 5 binlik planı yapmalı 


Tütüncü, binlik planı hayata geçirebilmeleri için Büyükşehir Belediyesi'nin 5 bin ölçekli nazım imar planını yapmasının şart olduğuna işaret etti. Tütüncü, Büyükşehir'in 5 binlik planı yapması ve yaparken de vatandaştan harç almaması için gerekli görüşmeleri yapacağını ifade etti. 

Mahalle sakinleri de probleminin çözümü için gösterdiği gayretten ve kendilerine gösterdiği ilgiden dolayı Başkan Hakan Tütüncü'ye teşekkür etti. Kahvaltıya, Ak Parti Kepez Belediye Meclis Üyesi aday adayı Bahattin Bayraktar, Santral Mahalle Muhtarı Bahri Çetin de katıldı. 




Antalya Akdeniz Güncel


Geri Dön