19 / 04 / 2024

Kepez Belediyesi'nin imar düzenlemeleri vatandaşı sevindiriyor!

Kepez Belediyesi'nin imar düzenlemeleri vatandaşı sevindiriyor!

Yıllardır bekledikleri imar düzenlemelerin gerçekleşmesiyle yüzü gülen Kepezliler, şimdi de Kütükçü, Fevzi Çakmak ve Ünsal Mahallesi’ndeki yeni düzenlemelerden dolayı mutlu.



Kepez Belediyesi’nin imar düzenlemelerindeki hızı, vatandaşın yüzünü güldürmeye devam ediyor. Eylül ayında Kepez Belediyesi Meclisi’nde alınan yeni imar uygulamaları kararlarıyla, binlerce vatandaş memnun olacak. Mecliste alınan kararlarla, iki sanayi sitesinde kat artışı gerçekleşti, Fevzi Çakmak ile Kütükçü Mahalleleri sınırındaki askeri alan üzerindeki imar revizyonuyla birçok iyileşme sağlandı, Şafak Mahallesi’ne de belediyece 2 katlı pazar alanı yapılması kararlaştırıldı.


İki sanayi sitesine kat artışı verildi

Ünsal Mahallesi’ndeki Akdeniz Sanayi Sitesi içinde yer alan Hurdacılar Toplu İşyeri Yapı Kooperatifi ile İnşaat Malzemecileri Toplu İşyeri Yapı Kooperatifi esnafının beklediği kat artışı, son meclis toplantısında alındı. Buradaki esnafın, tacirlerin daha iyi ortamlarda hizmet üretebilmeleri adına yaptıkları kat artışı talebini değerlendirdiklerini belirten Kepez Belediyesi Başkanı Hakan Tütüncü, geçen dönemde Akdeniz Sanayi Sitesinde tanınmış olan imar imkanlarının, bu iki sitelere de tanımış olacaklarını açıkladı. Meclis üyelerine Kepez’in gelişmesi güzelleşmesi, modern ticaret merkezlerinin oluşması adına bu adımı attıklarını belirten Başkan Tütüncü, oylamanın ardından muhalefetiyle, iktidarıyla tüm meclis üyelerine teşekkür etti.


Askeri alanda imar revizyonu

Fevzi Çakmak ile Kütükçü Mahalleleri’ndeki askeri alan üzerinde yapılan imar revizyonu sayesinde, ölen tapular kurtarıldı, kat artışı sağlandı, okul alanları düzenlendi ve mezarlık alanı genişletildi. Yıllardır süre gelen sorun yumağı, 1 yıldır üzerinde çalışılan imar revizyonu ile çözülmesi, oybirliğiyle kabul edildi.


Özel mülkiyet problemi çözülüyor

Askeri alandan gerekli zayiatlar alınarak, kamuya okul alanları, yeşil alanlar kazandırıldı. Kütükçü mahallesinin mezarlık ihtiyacını çözmeye yönelik olarak, mezarlık alanını büyüterek yer kazandırıldı. Askeri alan içindeki özel mülkiyete konut alanları ayırarak ve yeniden planlayarak, özel mülkiyet sahiplerinin planlama sorunları da çözülüyor. Askeri alandan kamuya kazandırılan sosyal donatı alanlarıyla, Fevzi Çakmak mahallesinde yüzde 60 olan yapılaşma emsallerini yüzde 75’e çıkartılarak, 5 kata kadar kat artış imkanı sağlanacak.


Okul alanları dengeli olacak

Buradaki küçük parklar birleştirerek büyük park alanları oluşturulacak. Ayrıca okul alanlarını daha dengeli ve ulaşılabilir alanlarda planlanabilecek. Yapılan revizyon ile, çözülemeyen imar uygulaması problemleri de çözülecek. Kütükçü Mahallesinde KS (kat sınırlaması) uygulaması bir kat daha yapabilme imkanı sağlanmış oldu. Ayrıca askeri alan içinde daha önce yıkılmış olan gecekondulara ilişkin hak mağduriyeti yaşayanların probleminin çözümünün önü açılmış oldu.


Ölen 120 tapuyu dirilttik


Bu iki mahalledeki askeri alan içinde ölen tapuları dirilterek 120 vatandaşı mutlu ettiklerini belirten Tütüncü, “Artık askeri alanın işlevsiz hali, işlevli hale geldi. Fazlalıklar ortadan kalktı. Bölgenin sosyal donatı ihtiyacını karşıladık. Hemşerilerimizin kat artışına yönelik taleplerini de yerine getirebiliyoruz.” diye konuştu.


İki katkı pazar alanı yapılıyor

Mecliste alınan kararlardan birisi de, Şafak Mahallesi’nde mülkiyeti belediyeye ait olan yerde, 2 katlı kapalı pazar alanı kurulması kararı da meclisten geçti. Antalya Semt Pazarcıları Odası işbirliğiyle oluşturulan proje kapsamında, pazar alanında PTT, TEDAŞ gibi kurumların temsilcilikleri de bulundurulacak. Bu pazar alanının çevre mahallelerin de ihtiyacına cevap vereceğini vurgulayan Tütüncü, 2 katlı olması itibariyle de önceki pazar alanlarına göre daha fonksiyonel tasarlanacağına işaret etti.



Antalya Akdeniz Güncel


Geri Dön