25 / 04 / 2024

Kepez Devlet Hastanesi 29 Ekim 2015'te açılacak!

Kepez Devlet Hastanesi 29 Ekim 2015'te açılacak!

TOKİ eliyle Antalya'nın Kepez ilçesinde Sütçüler bölgesine inşa edilen ve ihale bedeli 75 milyon lira olarak belirlenen Kepez Devlet Hastanesi'nin yapımı hızlı bir şekilde sürüyor.




TOKİ eliyle Antalya'nın Kepez ilçesinde Sütçüler bölgesine inşa edilen ve ihale bedeli 75 milyon lira olarak belirlenen Kepez Devlet Hastanesi'nin yapımı hızlı bir şekilde sürüyor.  

Yüklenici firma, geçtiğimiz 3 Mart'ta temeli atılan hastane binasının karkas inşasının yaklaşık yüzde 10'luk kısmını tamamladı. 

11 kattan oluşan hastane binasının blokları da gün yüzüne çıktı. Kısa sürede inşasında önemli bir mesafe alınması ise hastanenin söz verildiği tarihe yetiştirileceğini gösteriyor. Kepez'de yaşanan şehirleşme sürecini hızlandıracak olan dev yatırımın, 29 Ekim 2015'te hizmete açılması planlanıyor. 

Hastanenin yapımı, bölgeye önemli bir emlak hareketliği de getirdi. Hastane bölgesine, eğitim, konul ve ticaret alanında ciddi yatırımlar yapılıyor. 

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü de ilçeye kazandırılmasında büyük emeği olduğu hastane yatırımını, bölgenin kalkınmasını sağlayacak bir lokomotif olarak görüyor. 

Başkan Tütüncü, "Göreve geldiğimiz 2009'da ada bazı mülkiyet problemi nedeniyle gecekondu yapılaşmasında kalan ilçenin doğu yakasını kalkınmasını sağlamak için önemli bir lokomotife ihtiyaç vardı. 

Bu lokomotifin devlet hastanesi olacağını düşündük. 2010 yılından itibaren bölgeye bir hastane kazandırmak için gayret gösterdik. Hastanenin inşası başladı. 29 Ekim 2015 tarihinde hizmete girecek." açıklamasını yaptı. 

Hastanenin yapımıyla birlikte bölgede ciddi bir yapılaşma hareketliliği yaşandığına değinen Tütüncü, " Hastane yatırımı ve emsal artışı, kapalı olan imarlı yolların açılması çalışmalarımız sonrası bölgeye, hem kamu hem de özel sektör yatırım yapmaya başladı. 23 yıl sonra Sütçüler bölgesi Meltem gibi olacak. " ifadesini kullandı. 

Tütüncü, bölgeye bir sağlık tesisi müjdesi daha verdi. Başkan Hakan Tütüncü. Sağlık Bakanlığı'nın, Antalya merkeze iki tane ağız ve diş sağlığı hastanesi yapacağına işaret etli. 

Tütüncü, "Bu hastanelerden bir tanesi Ahatlı bölgesine inşa edilecek. 2. ağız ve diş sağlığı hastanesini ise Kepez Devlet Hastanesi'ne yakın bir bölgeye yaptırmayı planlıyoruz. Devlet hastanenin içerisine yanık tedavi merkezi de düşünülüyor. Bu yatırımlarla birlikte Kepez. Antalya'nın en önemli sağlık merkezi haline gelecek." diye konuştu. 

İhale bedeli 75 milyon 844 bin 500 lira olan Kepez Devlet Hastanesi. 53.500 m2 inşaat alanına sahip ve 3 ana bloktan oluşuyor. 

12 adet ameliyathanenin yer aldığı hastanenin, -B-t-Z+8 kat olmak üzere toplam 10 katlı hastane yatak bloğu.B + Z+3 kat olmak üzere toplam 5 katlı acil, ameliyathane ve yoğun bakım bloğu. B+Z+4 kat olmak üzere toplam 6 katlı poliklinik bloğu bulunuyor. 

Acil kısmın, polikliniklerin, hasta yatak bloklarının, ameliyathanelerin, yoğun bakım birimlerinin, laboratuarların, teşhis ünitelerinin, yemekhanenin bulunduğu hastanede, konferans, toplantı salonları ile kafeteryalar gibi yardımcı fonksiyonlar da düşünüldü. 

11 katlı ve 300 ile 396 yatak kapasitesi olan hastanenin 14 bin m2 açık otoparkı da yer alıyor. 



Antalya Son Haber


Geri Dön