29 / 03 / 2024

Kepez Devlet Hastanesi ne zaman açılacak?

Kepez Devlet Hastanesi ne zaman açılacak?

TOKİ eliyle Antalya`nın Kepez ilçesinde Sütçüler bölgesine inşa edilen ve ihale bedeli 75 milyon lira olan Kepez Devlet Hastanesi’nin karkasının ve iç tefrişatının yüzde 55’i tamamlandı. Hastane 29 Ekim 2015'te açılacak...



TOKİ eliyle Antalya`nın Kepez ilçesinde Sütçüler bölgesine inşa edilen ve ihale bedeli 75 milyon lira olan Kepez Devlet Hastanesi’nin karkasının ve iç tefrişatının yüzde 55’i tamamlandı.

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Kepez’e kazandırılan ve geçtiğimiz 3 Mart’ta temeli atılan 350 yataklı hastanenin şantiyesini ziyaret ederek, şantiye binasında yüklenici firma yetkililerinden hastanenin inşasının son durumuyla ilgili bilgi aldı. Başkan Tütüncü, firma yetkilileri eşliğinde daha sonra hastane binasına giderek, örnek hasta odasını inceledi ve katları dolaştı.

İnceleme sonrası bir açıklama yapan Başkan Hakan Tütüncü, “Kepez’de, iftihar edilecek bir eser yükseliyor” dedi. Hastanenin hayat bulması için çok uğraş verdiğini anımsatan Başkan Tütüncü, “Kepez, hastane yatırımını hak ediyordu. Uzun uğraşlarımız neticesinde 2014 Mart ayında hastanenin temeli atıldı. Ne mutlu ki, 9 ay gibi kısa bir sürede hastanenin kaba inşaatında ve iç tefrişatında belli bir noktaya gelindi.Bu eser, Kepez bölgesine Cumhuriyet tarihi boyunca yapılan kamu yatırımlarından daha büyük bir kamu yatırımı olarak yükseliyor” ifadelerini kullandı.


29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda açılacak

Başkan Tütüncü, hastanenin 29 Ekim 2015’te hizmete açılacağının sözünün verildiğini hatırlatarak, “Yüklenici firmanın, hastane inşasını 2015’nin sonuna bitirme planı vardı. sağlık Bakanımız Mehmet Müezzinoğlu, temel atma töreninde, hastaneyi 29 Ekim 2015’te hizmete açmak istediklerini ifade etmişti. Yüklenici firma da o tarihte hastaneyi bitirme sözü vermişti. İnşaatın seyrine baktığımız zaman görüyorum ki söz verdikleri tarihte bitirecekler. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı hediyesi olarak Kepez’e, Antalya’ya hastaneyi kazandıracaklar” dedi. Kepez’in sağlık yatırımlarında merkez haline gelmeye başladığının altını çizen Başkan Tütüncü, “Kepez hızlı bir şekilde sağlık merkezine dönüşüyor. Önümüzdeki günlerde 1000 yataklı şehir hastanesinin Kepez’e inşa edilecek olması halkımızda büyük bir memnuniyet meydana getirdi. Kepez Ahatlı Mahallesi’nde 50 ünitelik Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nin temeli de önümüzdeki günlerde atılacak. Antalyalılar, ağız ve diş sağlığı hizmetini alabilmek için Kepez’e gelecek. İlçemizin dört bir yanında sağlık tesisleri yükseliyor. Sağlık Bakanlığımız, Hükümetimiz, Büyükşehir Belediyemiz, Kepez Belediyesi olarak yeni sağlık yatırımlarının her şeyin başı sağlık diyeceğiz ve daha güzel sağlık eserleri meydana getirmek, daha büyük sağlık yatırımları yükseltmek en temel hedefimiz olacak” diye konuştu.

İhale bedeli 75 milyon 844 bin 500 lira olan Kepez Devlet Hastanesi’nin 53 bin 500 metrekare inşaat alanına sahip olduğu belirtildi.


Milliyet


Geri Dön