24 / 04 / 2024

Kepez Erenköy'de kat artışı 3'e çıkarıldı!

Kepez Erenköy'de kat artışı 3'e çıkarıldı!

Antalya Kepez'in Erenköy ve Kanal mahallelerini kapsayan 1/1000 ölçekli uygulama imar planı revizyonu karara bağlandı. Kepez meclisinde kabul edilen imar planı revizyonuyla Erenköy Mahallesi’nde, konut alanlarındaki kat sayısı 2’den 3’e çıkarıldı.



Kepez meclisinde kabul edilen imar planı revizyonuyla Erenköy Mahallesi’nde, konut alanlarındaki kat sayısı 2’den 3’e çıkarıldı.


Kentsel Tasarım Müdürlüğü'nün Erenköy ve Kanal mahallelerini kapsayan 1/1000 ölçekli uygulama imar planı revizyonunu Kepez Belediye meclisinin mayıs ayı toplantısında görüşülerek karara bağlandı. Komisyonun olumlu rapor verdiği Kanal ve Erenköy mahallelerinde yapılaşma koşullarına emsal aynı kalmak şartıyla en fazla 3 kat yapma hakkı 'KS' (kat serbestisi) verilmesine ilişkin hazırlanan 1/1000 ölçekli uygulama imar planı revizyonu kabul edildi. Plan revizyonu, Büyükşehir Belediye meclisinde kabul edilmesi halinde uygulamaya konulacak. erenköy modernleşecek İmar revizyonuyla konut alanlarındaki kat sayısının 2'den 3'e çıkarıldığını aktaran Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, "İmar plan revizyonu ile Kepez'in her bölgesinde görülen değişim ve dönüşüm bu mahallelerde de hayata geçirilmiş olacak. Vatandaşların hak ettikleri modern binalarda ve ortamlarda yaşaması sağlanacak. Yine imara uygun yapılaşma ile birlikte bölge, altyapı, kültürel ve sosyal imkanlardan da yararlanacak" dedi.


Sabah



Bu haber Türkiye'de şöyle yer aldı:



Antalya'nın Kepez ilçesi Erenköy Mahallesi'nde kat artışı gerçekleştirdi. 

1 Kepez Belediye Meclisi'nde kabul edilen imar planı revizyonuyla Erenköy Mahallesi'nde, konut alanlarındaki kat sayısı 2'den 3'e çıkarıldı. Kentsel Tasarım Müdürlüğü, Erenköy ve Kanal mahallelerini kapsayan 11000 ölçekli uygulama İmar planı revizyonunu hazırladı ve bu plan Kepez Belediye Meclisinin Nisan ayı toplantısmda gündemine almdı. İmar komisyonuna havale edilen imar revizyonu, Kepez Belediye Meclisi'nin Mayıs ayı toplantısında görüşülerek karara bağlandı. Komisyonun olumlu rapor verdiği Kanal ve Erenköy mahallelerinde yapılaşma koşullarına emsal aynı kalmak şartıyla en fazla 3 kat yapma hakkı kat serbestisi (KS) verilmesine ilişkin hazırlanan 11000 ölçekli uygulama imar planı revizyonu oy birliği üe kabul edildi.Plan revizyonu, Büyükşehir Meclisi'nde kabul edilmesi halinde uygulamaya konulacak. 


Türkiye



Geri Dön