26 / 04 / 2024

Kepez Erenköy'e kat artışı hakkı verildi!

Kepez Erenköy'e kat artışı hakkı verildi!

Antalya Kepez'de gecekondu dokusunun yoğun olduğu ve 2B'den tapularını alan Fevzi Çakmak ve Kütükçü mahallelerinde, imara uygun yapılaşmayı sağlamak amacıyla geçtiğimiz aylarda kat artışı hakkı getiren imar planı revizyonu yapıldı.




KEPEZ Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Erenköy Mahallesi'nde, 'kat artışı' vaadini gerçekleştiriyor.


Gecekondu dokusunun yoğun olduğu ve 2B'den tapularını alan Fevzi Çakmak ve Kütükçü mahallelerinde, imara uygun yapılaşmayı sağlamak amacıyla geçtiğimiz aylarda kat artışı hakkı getiren imar planı revizyonu yapıldı. Kepez ve Büyükşehir Belediye meclislerinde kabul edilen imar planı revizyonu ile iki mahallede konut alanlarına mevzuatlara uygun olarak 1 kat artışı hakkı verildi.


Erenköy Mahallesi de yıllarca mülkiyet sıkıntısı yaşadı. Mülkiyet sıkıntısından dolayı da mahallede imara uygun yapılaşma gerçekleşmedi. Başkan Hakan Tütüncü, Erenköy Mahallesi'nde imara uygun yapılaşmayı gerçekleştirmek için; önce 2B probleminin çözümünü sağladı daha sonra belediye parsellerindeki tapuları, meclis kararıyla, hak sahiplerine tahsis etti. Sonra İmara uygun yapılaşma ve şehirleşme sözü verdi. Tapu tahsisi tamamlanmasına rağmen, mevcut imar haklarının yetersizliğinden dolayı da Erenköy'de, gecekonduların yerine modern binalar inşa edilemiyordu. 


Başkan Tütüncü, geçtiğimiz yıl yaptığı ziyaretlerde bölge halkına, imar mevzuatına uygun olması halinde kat artışı yapılacağını ifade etmişti. Bu açıklama üzerine de kat artışı çalışmalarını başlatan Kentsel Tasarım Müdürlüğü, Erenköy ve Kanal mahallelerini kapsayan 1/1000 ölçekli uygulama İmar planı revizyonunu hazırladı ve bu plan Meclis gündemine alındı.


Hürriyet



Haber Antalya Gerçek Akdeniz'de şöyle yer aldı;


Gecekondu dokusunun yoğun olduğu ve 2B'den tapularını alan Fevzi Çakmak ve Küttikçii mahallelerinde, imara uygun yapılaşmayı sağlamak amacıyla geçtiğimiz aylarda kat artışı hakkı getiren imar planı revizyonu yapıldı. Kepez ve Büyükşehir Belediye meclislerinde kabul edilen imar planı revizyonu ile iki mahallede konut alanlarına mevzuatlara uygun olarak 1 kat artışı hakkı verildi. Erenköy Mahallesi de yıllarca mülkiyet sıkıntısı yaşadı. 

Mülkiyet sıkıntısmdan dolayı da mahallede imara uygun yapılaşma gerçekleşmedi. Başkan Hakan Tütüncü, Erenköy Mahallesi'nde imara uygun yapılaşmayı gerçekleştirmek için; önce 2B probleminin çözümünü sağladı daha soıııa belediye parsellerindeki tapuları, meclis kararıyla, hak sahiplerine tahsis etti. Sonra İmara uygıuı yapılaşma ve şehirleşme sözü verdi. 


Antalya Gerçek Akdeniz


Haber Antalya Son Haber Gazetesi'nde şöyle yer aldı


KEPEZ Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Erenköy Mahallesinde, 'kat artışı' vaadini gerçekleştiriyor. 


Gecekondu dokusunun yoğun olduğu ve 2B'den tapularını alan Fevzi Çakmak ve Kütükçü mahallelerinde, imara uygun yapılaşmayı sağlamak amacıyla geçtiğimiz aylarda kat artışı hakkı getiren imar planı revizyonu yapıldı. Kepez ve Büyükşehir Belediye meclislerinde kabul edilen imar planı revizyonu ile iki mahallede konut alanlarına mevzuatlara uygun olarak i kat artışı hakkı verildi. 

Erenköy Mahallesi de yıllarca mülkiyet sıkıntısı yaşadı. 


Mülkiyet sıkıntısından dolayı da mahallede imara uygun yapılaşma gerçekleşmedi. Başlcan Hakan 1 ütüncü, Erenköy Mahallesinde imara uygun yapılaşmayı gerçekleştirmek için; önce 2B probleminin çözümünü sağladı daha sonra belediye parsellerindeki tapuları, meclis kararıyla, hak sahiplerine tahsis etti. Sonra İmara uygun yapılaşma ve şehirleşme sözü verdi. 


Tapu tahsisi tamamlanmasına rağmen, mevcut imar haklarının yetersizliğinden dolayı da Erenköy'de, gecekonduların yerine modern binalar inşa edilemiyordu. 


Başkan Tütüncü, geçtiğimiz yıl yaptığı ziyaretlerde bölge halkına, imar mevzuatına uygun olması halinde kat artışı yapılacağını ifade etmişti. Bu açıklama üzerine de kat artışı çalışmalarını başlatan Kentsel Tasarım Müdürlüğü, Erenköy ve Kanal mahallelerini kapsavan 1/1000 ölçekli uygulama imar planı revizyonunu hazırladı ve bu plan Meclis gündemine alındı. 


Antalya Son Haber



Haber Milliyet Akdeniz'de şu şekilde yer aldı;


Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Erenköy Mahallesi'nde, "kat artışı" vaadini gerçekleştirdi. Gecekondu dokusunun yoğun olduğu ve 2B'den tapularını alan Fevzi Çakmak ve Kütükçü mahallelerinde, imara uygun yapılaşmayı sağlamak amacıyla geçtiğimiz aylarda kat artışı hakkı getiren imar planı revizyonu yapıldı. Kepez ve Büyükşehir Belediye meclislerinde kabul edilen imar planı revizyonu ile iki mahallede konut alanlarına mevzuatlara uygun olarak 1 kat artışı hakkı verildi.


Milliyet Akdeniz





Bu haber Sabah'ta şöyle yer aldı:



Kepez meclisinde kabul edilen imar planı revizyonuyla Erenköy Mahallesi’nde, konut alanlarındaki kat sayısı 2’den 3’e çıkarıldı

Kentsel Tasarım Müdürlüğü'nün Erenköy ve Kanal mahallelerini kapsayan 1/1000 ölçekli uygulama imar planı revizyonunu Kepez Belediye meclisinin mayıs ayı toplantısında görüşülerek karara bağlandı. Komisyonun olumlu rapor verdiği Kanal ve Erenköy mahallelerinde yapılaşma koşullarına emsal aynı kalmak şartıyla en fazla 3 kat yapma hakkı 'KS' (kat serbestisi) verilmesine ilişkin hazırlanan 1/1000 ölçekli uygulama imar planı revizyonu kabul edildi. Plan revizyonu, Büyükşehir Belediye meclisinde kabul edilmesi halinde uygulamaya konulacak. erenköy modernleşecek İmar revizyonuyla konut alanlarındaki kat sayısının 2'den 3'e çıkarıldığını aktaran Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, "İmar plan revizyonu ile Kepez'in her bölgesinde görülen değişim ve dönüşüm bu mahallelerde de hayata geçirilmiş olacak. Vatandaşların hak ettikleri modern binalarda ve ortamlarda yaşaması sağlanacak. Yine imara uygun yapılaşma ile birlikte bölge, altyapı, kültürel ve sosyal imkanlardan da yararlanacak" dedi.


Sabah



Geri Dön