25 / 04 / 2024

Kepez Esentepe Semt Konağı'nın temeli atıldı!

Kepez Esentepe Semt Konağı'nın temeli atıldı!

Haftada bir temel atma töreni gerçekleştirdiklerini belirten Hakan Tütüncü, "Yılbaşına kadar 13 temel atacağız. Bundan böyle haftada 2 - 3 temel atma töreni gerçekleştireceğiz. Biz çalıştıkça Kepez güzelleşiyor." dedi.




Esentepe Semt Konağı'nın temeli ünlü bestekâr Amir Ateş'in sunduğu Kuran tilavetiyle atıldı. Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Amir Ateş'in binlerce eserde imzası bulunan bir bestekâr olması yanında, bir hafız-ı kemâl ve din adamı olduğunu vurgulayarak, konağın adını "Esentepe Amir Ateş Semt Konağı" koyduklarını belirtti. Konağa Amir Ateş isminin verilmesi kararının Kepez Belediye Meclisi'nde oy birliği ile alındığını belirten Hakan Tütüncü, "Amir Ateş hocamızı açılışa da bekliyoruz. Kuranla temelini attığımız semt konağının açılışını Mevlid-i Şerifle yapacağız" dedi. 


HAFTADA 3 TEMEL ATACAĞIZ 

Haftada bir temel atma töreni gerçekleştirdiklerini belirten Hakan Tütüncü, "Yılbaşına kadar 13 temel atacağız. Bundan böyle haftada 2 - 3 temel atma töreni gerçekleştireceğiz. Biz çalıştıkça Kepez güzelleşiyor. 


Eserlerimizle Antalyamıza ve Kepezimize imza atıyoruz" ifadelerine yer verdi.Kepez'de daha önce iki semt konağı açtıklarını belerten Tütüncü, "Bunların üçüncüsü olan Esentepe Amir Ateş Semt Konağı, Esentepe ve Erenköy'de yaşayan vatandaşlarımıza hizmet verecek. 


Semt konaklarımızdan sabah öğrenciler, öğleden sonra anne - babalar, akşamları semt sakinleri yararlanıyor. Kepez'in kültür sanat ortamına yeni bir kapı aralamaktan büyük mutluluk duyuyoruz" ifadelerine yer verdi. 


BAŞKANI TAKDİR EDİYORUM 

Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Tiirel'in altyapı, Kepez Belediyesi olarak Büyükşehir Belediyemizle birlikte yaptığımız üstyapı çalışmalarıyla Kepez'e, bizden önceki dönemden çok daha fazla eser kazandırıldı" diyen Hakan Tütüncü, "Türel Başkanımıza huzurunuzda teşekkür ediyorum. Bu güzel eserler Kepez'e hayırlı uğurlu olsun" dedi. Tütüncii'nün konuşmasının ardından kürsüye gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, "Hakan Başkanımızı her zaman takdir ediyorum. İsim verme konusundaki başarısını da takdir ediyorum. 

Bu konağa Amir Ateş isminin verilmesi onun bu konuda ne kadar başarılı olduğunu gösteriyor. Amir Ateş ismi son derece isabetli olmuş. Türkiye'nin önemli değerlerinin isimlerini Kepez'e kazandıran Hakan Başkanımızdan isim verme konusunda ben de yararlanacağım" ifadelerine yer verdi. 


MÜLKİYET ŞİKAYETİ BİTTİ

Kepez'in iki yıl öncesine kadar mülkiyet sorunlarıyla, 2B sorunlarıyla uğraşılan bir bölge olduğunu hatırlatan Menderes Türel, "Senelerdir çözülemeyen mülkiyet sorunlarının çözümüyle artık mülkiyet sorunundan şikayet eden Kepezlilerin oranı yüzde 1,5'lara düştü. Belediyemizin sorunlarını belediye başkanı olarak değil, belediyenin evrak memuru olarak takip ediyoruz. 

Belediye evrakları elimde Ankara'da çalmadık kapı bırakmıyorum. Elimde evraklar bir kapıyı çalıp girdim. 'Menderes Başkan, bunlar da ne?' dediler. 'Belediyenin evrakları' dedim. Sorunlarımızın çözümü için evraklarımla geldiğimi söyledim. Şaşırdılar. 

Dün Hakan Başkanımız telefon etti. Ben de belediyemin evrak memuru olarak dolaşıyorum' dedi. İşlerimizi bu anlayışla takip ediyoruz. Bıı işler böyle takip edilir" dedi. 


KEPEZ YILDIZ GİBİ PARLIYOR 

Kepez'in haftada 2-3 temel atma töreniyle yıldız gibi parladığını söyleyen Türel, "Bu eserlerin açılışına yetişmekte zorlanıyorum. 

Notlarımıza baktığımızda 1,5 trilyonluk bir eserden bahsediyoruz" şeklinde konuştu. Türel'in konuşmasının ardından temel atma duasına geçildi. 

Temel atma duası bitiminde Türel. Tütüncü, Amir Ateş, Kepez Belediyesi meclis üyeleri ve mahalle muhtarları temel atma butonuna basarak töreni sonlandırdılar. İki katlı bir yapı olarak yapılacak Esentepe Semt Konağı, 1632 metre kare inşaat alanından oluşacak. İçerisinde 193 metre kare çok amaçlı salonun da yer alacağı yeni hizmet alanında, fuaye alanı, derslikler, muhtarlık birimi ve vezne olarak hizmet verecek belediye hizmet birimi yer alacak.


Antalya Körfez


Geri Dön