19 / 04 / 2024

Kepez Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi yeni binası açıldı!

Kepez Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi yeni binası açıldı!

Geçtiğimiz Cumartesi günü, Kepez Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi yeni hizmet binası açıldı. Hizmet binasının açılışına birçok siyasi katıldı..



Geçtiğimiz Cumartesi günü, Kepez Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi yeni hizmet binası açıldı. Hizmet binasının açılışına birçok siyasi ve Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken katıldı.


Hizmet binası açılış kurdelesi kesilmesinin ardından Kepez Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi ve Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği (AESOB) Başkanı Abdullah Sevimçok, Kepez Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi’nin 1997 yılında kurulduğunu dile getirdi. Kooperatifin kuruluşundan bu yana bir adım daha öne geçmeye çalıştıklarını belirten Sevimçok, “Tabii ki tek başımıza değil, esnaflarımızla birlikte bir şeyler yapmanın gayreti içerisinde olduk. Biz bu binanın yalnızca temsili olarak açılışını yapacağız. Bizden sonra da birçok esnaf kardeşimiz bu binadan hizmet alıp, hizmet verecekler” dedi.



“En iyi kredi, AK Parti zamanında verildi”

Açılışta Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu Merkez Birlik (TESKOMB) Genel Başkan Vekili Mustafa Alan ise, kredi kefalet kooperatifinin önemine değinerek, en iyi krediyi AK Parti hükümeti döneminde aldıklarını kaydetti. Alan, “Hakikaten biz krediyi özellikle Cumhuriyet tarihinde siyaseten söylemiyorum. En iyi krediyi biz AK Partili hükümetlerden aldık. Bir de Refah-Yol döneminde Tansu hanımdan aldık. Şuan 750 milyon ek para ayrıldı. Kredi ile ilgili hiç problemimiz yok. Merkez Birliği olarak hiçbir kooperatifimizin sıkıntısı olmadığını belirtmek isterim, ama talep çok. Krediyi idareli, seçerek verelim. İnşallah biz de kredi yönünden destekleyeceğiz. Esnaf sanatkarlar altın günlerini yaşıyor” diye konuştu.



Odalara en büyük katkı CHP döneminde 

Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek de, TESKOMB Genel Başkan Vekili Mustafa Alan’ın en iyi krediyi AK Parti döneminde aldıklarını söylemesi üzerine, oda başkanlarına da en iyi katkıyı CHP döneminde verildiğini ifade etti. Başkan Böcek, “Sevgili birlik başkanımız AK Parti döneminde yardımları kredi olarak çok aldığını söyledi ama biliyorsunuz oda başkanlarımız iki dönemden başka seçilemiyordu. Birçok kıymetli oda başkanlarımız var. Onlara da en büyük katkı Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) döneminde yapılmıştı” dedi.


4’cü kez Konyaaltı Belediye başkanlığına seçildiğini hatırlatan Böcek, “Dördüncü dönemdir 19 ilçe içerisinde yüzde 60 ile seçilen bir kardeşiniz olarak bütün herkese teşekkür ediyorum. Burada siyaset yok. Burada esnafımız zor durumda. İnşallah bundan sonra katkı koyan AK Parti hükümeti de olur. 7 Haziran da Cumhuriyet Halk Partisi de olabilir. Herkes olabilir” diye konuştu.


Kooperatifler, esnaf sanatkarların can suyu 

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, esnafa verilen kredinin esnaf ve sanatkarlar için önemine değindi. Palandöken, “Milletvekilleri, siyasetçiler tabii ki saygın. Ama maalesef bu çok önemli görevleri verirken de oda, birlik ve federasyon başkanlarımız bilirler hakikaten sırat köprüsüdür. Hizmet verirseniz bir yerlere gelirsiniz. Bugün kredi esnaf sanatkarların can suyu. Ama maalesef dükkana mal koymak yerine devlete olan vecibeleri yerine koymak için alınan kredilerdir. Ama esnafın bu faizi kaldıracak gücü yoktur. Ben 45 yıldır bu görevleri üstleniyorum. Hafta tatil ruhsatını ödeyemez halinde idik. İşte bunların birçoğu kalktı. Emekli aylıklarından inşallah seçime kadar yüzde 15 kesinti yapılmayacak. Torba yasa ile bu kesintiler inşallah kalkacaktır” diye konuştu.Hizmet binasının açılışının ardından Antalya Kepez Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi’nin olağan genel kurulu gerçekleştirildi. 


Antalya Gündem


Geri Dön