29 / 03 / 2024

Kepez Fevzi Çakmak'ta 2B tapuları sahiplerine teslim edildi!

Kepez Fevzi Çakmak'ta 2B tapuları sahiplerine teslim edildi!

Antalya'nın Kepez İlçesine bağlı Fevzi Çakmak Mahallesinde, 2B tapuları hak sahiplerine verilmeye başlandı. Yapılan ve yapılacak olan hizmetleri anlatan, talepleri dinleyen Başkan Hakan Tütüncü, 6 bin 900 hak sahibine tapularını verdi.



Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, "halk buluşmaları" çalışmasını Fevzi Çakmak Mahallesi'nde sürdürdü. Yapılan ve yapılacak olan hizmetleri anlatan, talepleri dinleyen Başkan Hakan Tütüncü, 6 yılda 23 bin hak sahibine tapu vererek Kepez'in tapu probleminin çözümünde çok önemli mesafe kat ettiklerini söyledi. Fevzi Çakmak'ın en büyük probleminin tapu olduğuna dikkat çeken Tütüncü, "2009 mahalli seçimlerinde 2B Hazine arazilerindeki mülkiyet problemini çözme sözü vermiştik. AK Parti Hükümet'imizin 20'12'de çıkardığı bir kanunla 2B çözüldü. 2014'te yerel seçimlerinde ise seçimlerden sonra tapularınız dağıtılacak, sözünü vermiştik. Fevzi Çakmak ve 18 mahallemizde 6 bin 900 hak sahibi hemşehrimize 2B tapuları verilmeye başlandı" dedi. 


Vakıf tapuları da yolda Tütüncü, 2B probleminden dolayı geçmişte Fevzi Çakmak Mahallesinde, Vakıf, Hazine ve belediye ait araziler üzerinde gecekondusu bulunanların tapu problemini çözemediklerinin altını çizdi. Başkan Hakan Tütüncü, 2B'nin çözümüyle birlikte 2B olmayan Hazine, Vakıf ve belediye arazilerinde tapu tahsisiyle ilgili çözüm sürecini başlattıklarını belirtti. Fevzi Çakmak Mahallesi 'ııde konut parsellerindeki Vakıf mülkiyeti problemini kısa bir zamanda çözüme kavuşturacaklarını belirten Başkan Tütüncü, "Konut parsellerindeki Vakıf mülkiyeti sorunu çözmek için 23 milyon liralık Kepez tarihinin en büyük takas işlemini gerçekleştiriyoruz. Defterdarlık ile Vakıflar İdaresi arasında her türlü anlaşma zemini oluşturuldu. Vakıflar Genel Müdürlüğü, Milli Emlak Genel Müdürlüğü ve Maliye Bakanlığı takas işlemi için yüzde 99 anlaştı. AK Parti Antalya Milletvekili adayımız ve Ulaştırma eski Bakanı Lütfi Elvaıı'ın devreye girmesiyle de Vakıflar Genel Müdürlüğü ve Milli Emlak Genel Müdürlüğü takas işlemini sonlandırma aşamasına geldiler." Fevzi Çakmak'ta dönüşüm Başkan Hakan Tütüncü, geçmişte 2B probleminden dolayı Fevzi Çakmak Mahallesi'ne kamu ve belediye yatırımlarını getiremediklerini hatırlatarak şöyle devam etti: "2B problemi çözülür çözülmez bölgenin okul talebini karşılayacağımızın sözünü vermiştik. 3 ay önce temelini attığımız 16 derslik spor lisesi ve pansiyon binası ile 24 derslikli ilkokul ve ortaokul binasının, kaba inşaatları tamamlandı. 


Fevzi Çakmak Mahallesindeki Fen İşleri Şantiyesi arazisine belediye hizmet atölyelerini inşa etme sözümüzü de tuttuk. Kütükçü ile Fevzi Çakmak mahalleleri arasında şefkat ve huzur evinin temelini attık. Antalya Askerlik Şubesi'ııin bölgeye yapılmasını sağladık. Mahallenin güneyindeki Şelale Caddesinin, kaldırım ve asfaltını yeniledik. Belediyecilik hizmetleri ve kamu yatırımlarıyla Fevzi Çakmak Mahallesi'nde modern bir şehre dönüşüm başladı." Tütüncü, 350 yataklı Sütçüler Devlet Hastanesi, bin yataklı Antalya Bölge Hastanesi, Yeşüırmak Caddesi'ııden geçecek olan tramvay hattı ve Korkuteli Kavşağı ile Havaalanı Kavşağı arasında açılacak olan yeni bulvar çalışmalarının, bölgeye değer kazandıracağım da ifade etti. Başkan Hakan Tütüncü, açık hava toplantılarından sonra hasta ve taziye ziyaretlerinde bulundu.


Antalya Gazete Bir



Geri Dön