29 / 03 / 2024

Kepez Gülveren'de kentsel dönüşüm başladı!

Kepez Gülveren'de kentsel dönüşüm başladı!

Antalya Kepez'in Gülveren Mahallesi'nde bulunan gecekondularla kentsel dönüşüm ön sözleşmesi imzalanmaya başladı.




Gülveren Mahallesi’nde gecekondu hak sahipleri,kentsel dönüşüm projesinin uygulanmasını içeren ön sözleşmeyi Kepez Belediyesi ile imzalamaya başladı.


Kepez Belediyesi’nin, yaptığı başvuru sonrası Bakanlar Kurulu, kentsel dönüşüm projesinin uygulanacağı Gülveren Mahallesi’nde gecekondu bölgesini ‘riskli alan’ ilan etmişti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzaladığı Bakanlar Kurulu Kararı, 3 Ocak tarihli Resmi Gazete’de yayınlanmıştı.

Kepez Belediyesinin Şubat ayı Olağan Meclis Toplantısı’nda da riskli alan ilan edilen bölgedeki hak sahipleriyle ön sözleşme yapılmasına ilişkin talep oy birliği kabul edildi.


Meclis kararının ardından projenin hayata geçirilmesini isteyen hak sahipleri, Gülveren Mahallesi muhtarlık binasında oluşturulan kentsel dönüşüm masasında 5 maddeden oluşan ön protokolü imzalaya başladı. Hak sahipleri imzalamış oldukları ön protokolle, Kepez Belediyesi’ne kentsel dönüşüm projesini uygulanması için yetki vermiş oldu.

"Hak sahipleri belediyeye yetki verdi"

Hak sahipleri, ön protokolle içerisinde yaşadıkları ortamın can ve mal kaybına neden olabileceğini, mevcut yapılarının yıkılıp yerine günümüz teknolojisine ve mevzuatlara uygun, ihtiyaçlarına cevap veren yeni ve modern yapıların inşa edilmesini, konuyla ilgili tüm iş ve işlemlerin belediye tarafından başlatılmasına, yapılmasına muvafakat ettiğini imza altına alıyor.

"Kira ve taşınma yardımı yapılacak"

Planlama sürecinin tamamlanması, hak sahipleriyle nihai sözleşmenin imzalanmasından sonra kentsel dönüşüm projesinin uygulanmasına geçilecek. Hak sahiplerine yeni evlerine taşınana kadar da kira yardımı ve taşınma yardımı da yapılacak.

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, bölgedeki hak sahiplerinin kazançlı çıkacağı bir kentsel dönüşüm çalışması yapacaklarını söyledi.


Ön protokolün, kentsel dönüşüm projesinin gerçekleştirilmesine ilişkin temel prensipleri belirlenmesinin amaçladığını belirten Tütüncü, “İşin gerçekleşmesine ilişkin detaylı hak ve yükümlülükler ve ilgili diğer hususlar ile hak sahiplerine verilecek daireler, nitelikleri gibi konular taraflar arasında ileri de imzalanacak nihai sözleşme ile düzenlenecek” açıklamasını yaptı.

"Modern mahalle yapacağız "

Tütüncü, “Gülveren Mahallesi’nde gecekonduların olduğu alanda sadece konut yapılmayacak ciddi bir sosyal değişim, dönüşüm gerçekleşecek. Burada aslında modern konutlarıyla, okullarıyla, kütüphanesiyle, spor tesisiyle güzel bir mini bir mahalle yapacağız” ifadesini kullandı.

Gülveren Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi, 65 bin 911 metrekare alanda yaklaşık 160 gecekonduyu ve 145 hak sahibini kapsıyor.


Milliyet


Geri Dön