23 / 04 / 2024

Kepez ile Muratpaşa'daki altyapı projeleri bu yıl tamamlanacak!

Kepez ile Muratpaşa'daki altyapı projeleri bu yıl tamamlanacak!

Antalya Su ve Atıksu İdaresi (ASAT) Genel Müdürlüğünün Kepez ile Muratpaşa ilçelerinde yaşanan yağmur suyu sorununu çözmek için başlattığı projelerin 46 milyon 400 bin liraya mal olacağı ve yıl içerisinde tamamlanacağı bildirildi.



Antalya Su ve Atıksu İdaresi (ASAT) Genel Müdürlüğünün Kepez ile Muratpaşa ilçelerinde yaşanan yağmur suyu sorununu çözmek için başlattığı projelerin 46 milyon 400 bin liraya mal olacağı ve yıl içerisinde tamamlanacağı bildirildi. Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, ASAT Genel Müdürlüğünün kent genelindeki altyapı çalışmaları sürüyor. Varsak Mahallesi, Metin Kasapoğlu Caddesi, Kızıltoprak Mahallesi, Turgut Reis, Tonguç ve Yıldız caddelerinde başlatılan çalışmalarla yağmur suyu görüntüleri tarih olacak. 46 milyon 400 bin liraya mal olacak projeler, bu yıl tamamlanacak.

- Varsak'taki çalışma

Varsak'ta başlatılan "1. Etap Yağmur Suyu Drenaj Hattı" inşaatı aralıksız sürüyor. Yaklaşık 13 bin 700 metre uzunluğunda olacak drenaj hattının 3 bin metresinde kazı çalışmaları ve beton imalatı tamamlandı. Hattın 10 bin metrelik kısmında 11 farklı ölçüde kapalı betonarme kutu menfez inşaatı yapılıyor. 3 bin 700 metrelik kısmında ise 400, 800 ve binlik çaplarda borular kullanılıyor. Proje tamamlandığında Varsak, Karşıyaka, Şelale ve Habipler mahalleleri ile bağlantı yolları drenaj hattına kavuşacak. Proje, 21 milyon liraya mal olacak.

- Yıldız-Tonguç hattı

Muratpaşa ilçesi Turgut Reis, Tonguç ve Yıldız caddelerinin yağmur suyu sorununu çözmek için 18 milyon 300 bin lira yatırım bedelli proje başladı. Proje kapsamında bu caddelerde 6 bin 380 metre uzunluğunda yağmur suyu drenaj hattı imalatı yapılacak. Hattın imalatında çeşitli ebatlarda kutu menfez inşa edilecek, betonarme boru ve çelik borular kullanılacak.


- 8 bin 700 metre yağmur suyu drenaj hattı

Metin Kasapoğlu Caddesi’ne de 4 milyon lira yatırım bedeliyle 3 bin 300 metre uzunluğunda yağmur suyu drenaj hattı yapılıyor. Projeyle Metin Kasapoğlu Caddesi, Çınarlı Caddesi, 4450, 1463, 1466 ve 1452 sokaklar yağmur suyu drenaj hattına kavuşacak. Kızıltoprak Mahallesi’nde yürütülen yağmur suyu çalışması da aralıksız sürüyor. 3 milyon 100 bin liraya mal olacak çalışma ile bölgede 5 bin 400 metre yağmur suyu hattı yapılacak. 


Projeler tamamlandığında yoğun şikayetlerin yaşandığı söz konusu bölgelerdeki yağmur suyu çilesinin sona ereceği belirtildi.


AA


Geri Dön