26 / 04 / 2024

Kepez imar revizyonları onaylandı!

Kepez imar revizyonları onaylandı!

KEPEZ'de 3 mahallenin hizmet taleplerini karşılayacak olan imar planı revizyonları onaylandı. Varsak Karşıyaka Mahallesi kent merkezi alanı ve yakın çevresi 11000 ölçekli uygulama imar planı revizyonu görüşülerek karara bağladı.



 KEPEZ Meclisi'nin Nisan ayı toplantısında 3 mahallenin hizmet taleplerini karşılayacak olan imar planı revizyonları onaylandı. Toplantıda, Varsak Karşıyaka Mahallesi kent merkezi alanı ve yakın çevresi 11000 ölçekli uygulama imar planı revizyonu görüşülerek karara bağladı. Planı tadilatına konu alan Cumhuriyet Caddesi ile 25 metre genişliğindeki Şehit Bülent Alkan Caddesi ile sınırlandırılan alanı kapsıyor. 

Mülkiyet sorunları giderilen ve kent merkezi olarak adlandırılan bölgenin, küçük bir kent merkezi olabilmesine yönelik imar planı revizyonu önerisi hazırlandı. 

Oy birliği ile kabul edilen imar planı revizyonunda, 15000 ölçekli nizam imar planına uygun olarak Cumhuriyet ve Şehit Bülent Alkan caddelerine, cepheli konut alanlarına yol boyu ticaret kullanım hakkı getirildi. 


Hürses /  SELÇUK SARI 



Geri Dön