29 / 03 / 2024

Kepez Mimar Sinan Kongre ve Sergi Merkezi tamamlandı!

Kepez Mimar Sinan Kongre ve Sergi Merkezi tamamlandı!

Kepez Belediyesi, ilk tam olimpik kapalı yüzme havuzundan sonra kente en büyük kongre sergi merkezini kazandırdı. 2 bin kişilik çok amaçlı Kepez Mimar Sinan Kongre ve Sergi Merkezi'nin insası tamamlandı.



Kepez Belediyesi, ilk tam olimpik kapalı yüzme havuzundan sonra kente en büyük kongre sergi merkezini kazandırdı. Antalya'nın, "ortak akıl" ile projelendirilen 40 milyon bütçeli, 2 bin kişilik çok amaçlı Kepez Mimar Sinan Kongre ve Sergi Merkezi'nin insası tamamlandı. 


Logosu hazır 

KEPEZ Belediyecilik tarihinin en büyük yatırımı olan kongre ve sergi merkezinin resmi temel atma töreni İse 24 Nisan 2013 gerçekleştirilmişti. 40 milyon bütçeli yatırım, 2 yıl gibi bir sürede tamamlandı. Temel kazsısı 13 metre derinliğinde yapılan tesis, olası bir depremden etkilenmemesi İcln 10 blok halinde insa edildi. 


MAKAMLAR gelip geçicidir. Önemli olan gök kubbede hoş bir seda bırakmaktır" diyen Kepez Belediye Hakan Tütüncü, hizmet yolculuğunda dev bir eseri daha Antalya'ya armağan etti. 


Erdem Beyazıt Kültür Merkezi, Arif Nihat Asya Açık Hava Tiyatrosu, Adnan Menderes Tam Olimpik Yüzme Havuzu'ndan sonra Kepez Mimar Sinan Kongre ve Sergi Merkezi de Antalya'nın hizmetine girdi. Türk turizminin başkenti Antalya'nın kongre ve sergi merkezi alanı ihtiyacına cevap verecek olan dev tesis, Yeşiltepe Mahallesi'nde eski ORÜS arazisinde belediye hizmet alanına inşa edildi.


Karanlık nokta aydınlandı 

Tesisin yapıldığı 19 bin 73 metrelik alan, Başkan Tütüncü dönemine kadar, (15 yıl boyunca) şehrin orta yerinde karanlık bir nokta olarak duruyordu. Kepez'de birçok hayali gerçeğe dönüştüren Başkan Tütüncü, ORÜS arazindeki imar problemini de çözerek, araziye yatırım yapılmasının önünü açtı. "Ben değil, biz" anlayışıyla hareket eden Kepez Belediye Hakan Tütüncü, bu dev yatınmı da Antalya'nın ortak aklıyla gerçeğe dönüştürdü. Bu amaçla Kepez Belediye Meclisi'nden alman kararla Mimarlar Odası Antalya Şubesi ile kongre ve sergi merkezi için ulusal proje yanşması düzenlendi. Kongre ve sergi merkezinin yapımı için de 49 projenin katıldığı yarışmada jürinin 1. seçtiği proje tercih edildi. 


Star




Bu haber Sabah Gazetesi'nde şöyle yer aldı:


Antalya'nın kongre, sergi, fuar gibi etkinlik alanı ihtiyacını karşılayacak olan dev tesis, Yeşiltepe Mahallesi'nde ORÜS arazisindeki 19 bin 073 metrekarelik belediye hizmet alanına kazandırıldı. Kepez Belediyesi'nin yeni nikah salonunun da bulunduğu kongre ve sergi merkezi, 29 bin metrekare inşaat alanıyla da Antalya'nın en büyüğü olma özelliğini taşıyor. 


Sabah


Geri Dön