20 / 04 / 2024

Kepez Novicity AVM projesi iptal mi oldu?

Kepez Novicity AVM projesi iptal mi oldu?

Kepez İlçesi’ne 20 milyon lira maliyetle inşa edilmesi beklenen Novicity isimli AVM ruhsat alamamıştı. 2013 yılında kiralanan arazide yeller esiyor.



Kepez İlçesi’ne 20 milyon lira maliyetle inşa edilmesi beklenen Novicity isimli AVM ruhsat alamamıştı. 2013 yılında kiralanan arazide yeller esiyor.


Kepez İlçesi Gazi mahallesi sınırlarında tabelası 3 yıl önce dikilen AVM için henüz çivi bile çakılmamış olması çevredekilerin dikkatini çekiyor. AVM’nin bölgeye canlılık katacağını savunan bölge halkının hayal kırıklığına uğrayacağı konuşuluyor. Vakıflar’dan 30 yıllığına kiralanan araziye 20 milyon lira maliyetle AVM yapılabilmesi için gereken inşaat ruhsatının Büyükşehir Belediyesi tarafından halen verilmediği iddia ediliyor.


Büyükşehir Belediyesi’nden çalışma ruhsatı alınamadığı için temelinin atılamadığı bilinen Novicity AVM’nin bölgeye değer kazandıracağı iddia edilse de 20 milyonluk yatırımın hayata geçirilemeyeceği konuşuluyor. 21 bin 753 metrekare alan üzerine inşa edilecek olan Novicity AVM, Mülkiyeti Muratpaşa Vakfı’na ait yap-işlet-devret modeliyle 4 Eylül 2013’te Vakıflar Genel Müdürlüğü Antalya Bölge Müdürlüğü komisyon kararıyla 30 yıllığına Banio Yapı’ya kiralanmıştı.


Toplam kapalı alanı 74 bin 791 metrekare olan AVM, 1050 araç kapasiteli otoparkıyla, bodrum katında gıda ve yapı market ve mağazalarıyla 5 kattan oluşacak. AVM’nin zemin katta mağazalarla birlikte kafeler, zemin üstünde yeme içme alanları ve sinema salonları yer alacak. Teras kat ise yönetim ofislerine ayrılacak. AVM içinde toplam 130 mağaza yer alacak.

Kentin henüz AVM doygunluğuna ulaşmamış olan doğu-batı ve kuzey bölgelerinin tam ortasında, bölge halkına hitap eden ilk proje olacağı vurgulanan AVM’nin Kepez İlçesi ve Varsak bölgesine canlılık katacağı öne sürülüyor.


AVM inşaatında yaklaşık 300 kişi çalışacağı, proje tamamlandıktan sonra Novacity, bölge halkı için yönetim birimleri ve mağazalar olmak üzere yaklaşık 600 kişilik yeni bir iş alanı haline gelecek. Bununla birlikte AVM’nin ÇED raporunda çalışanların yöre halkından seçilmesine mümkün olduğunca özen gösterileceği belirtildi. Merkezi noktalarda bulunan AVM’lere nazaran uygun bir bölgede yapılacak olan AVM’ye gelecek yıllık ziyaretçi sayısı yaklaşık 6 milyon, günlük ziyaretçi sayısı ise yaklaşık 16 bin 440 kişi olarak öngörülüyor.


Antalya Hilal


Geri Dön