19 / 04 / 2024

Kepez-Santral Mahallesi’nde 3 bin 220 konut yıkıldı!

Kepez-Santral Mahallesi’nde 3 bin 220 konut yıkıldı!

Antalya'nınKepez-Santral Mahallesi’nde bulunan 3 bin 220 konutun yıkımı tamamlandı. Proje dahilinde 3 bin 265 hak sahibine, 5 bin 70 konut veriliyor.



Kepez-Santral Mahallesi’nde bulunan 3 bin 220 konut tamamen yıkıldı. Kepez-Santral Kentsel Dönüşüm Projesiyle, evleri yıkılan 3 bin 265 hak sahibine, 5 bin 70 konut verilecek.


Türkiye’nin en büyük kentsel dönüşüm projesi olan Kepez-Santral Mahallesi projesi büyük bir hızla devam ediyor. Tapu isteyenler ile konut isteyenlerin karşı karşıya geldiği ve ‘imkansız proje’ olarak adlandırılan Kepez- Santral Mahallesi Projesi’nde her geçen gün daha fazla yol kat ediliyor. Belediye şirketi ANTEPE AŞ. İle Büyükşehir Belediyesinin birlikte yürüttüğü Kepez-Santral Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamındaki 3 bin 265 hak sahibi geçtiğimiz günlerde evlerini boşaltmıştı. Kısa sürede boşaltılan Kepez-Santral Mahallesi’nde dün itibari ile toplamda 3 bin 220 konut yıkıldı.


Kepez-Santral Mahallesi’ndeki evlerin yıkım aşamasının ardından, şimdi de enkaz kaldırma çalışmalara yapılıyor. Kepez-Santral Mahallesi’nde, tamamen yok olan gecekonduların yerine Antalya’nın en modern yerleşim alanı yapılacak. Büyükşehir Belediye Meclisince alınan karar gereği hak sahiplerine verilecek 5 bin 70 lüks konut 24 ay içinde tamamlanacak. Proje kapsamında bölgeye 261 bin metrekare yeşil alan ve sosyal donatı tesisleri yapılacak. Kepez-Santral  Kentsel Dönüşüm Projesi, gecekondular arasında sıkışan yaşamlar için altın değerinde bir fırsat olacak. 


Antalya Gündem


Geri Dön