24 / 04 / 2024

Kepez Tek Sarnıç Park'ının temeli atıldı!

Kepez Tek Sarnıç Park'ının temeli atıldı!

Tek Sarnıç Parkı’nın temeli atıldı. Park, Kepez’deki 6’ncı temalı park olarak ilçe halkının hizmetinde olacak



Kepez Belediyesi'nin ilçeye kazandıracağı 6'ncı temalı park olan Tek Sarnıç Parkı'nın temeli düzenlenen törenle atıldı. Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Tek Sarnıç Parkı ile birlikte 7 yılda 2.5 milyon metrekarelik yeni yeşil alan kazandırdıklarını söyledi. Avni Tolunay Mahallesi'nde mülkiyeti Orman Genel Müdürlüğüne ait olan 64 dönümlük Tek Sarnıç Mesire Alanı içine 3 dönümlük masal parkı gibi birçok işlevsellik kazandırılarak, yenilenecek. Park, 3.5 milyon lira maliyetle 2017 yaz aylarında tamamlanacak.


YENİ KAHRAMANLAR

Kepez Kent Orman, Park Orman, Dokuma Parkı, Seyir Terası ve Macera Parkı'ndan sonra hizmete girecek olan yeni yeşil alanda, 1135 metre yürüyüş yolu, 615 metre bisiklet yolu, serbest piknik alanları, restoran ve çeşitli aktiviteler yer alacak. Ailecek keyifli vakit geçirelecek alandaki en önemli sorun olan kot farkı da, düzeltilecek. Kepez'in ikinci masal parkında, Ece ile Efe, Alvin ile Sincaplar, Ayı Kardeşler, Demir Adam, Karlar Kraliçesi, Batman gibi film ve çizgi film karakterleri sergilenecek.


İMARLAR TAMAMLANIYOR

Temel atma töreninde parktan en fazla yararlanacak olan Avni Tolunay, Duraliler ve Ünsal mahalleleriyle ilgili gelişmeleri de anlatan Tütüncü, örnek çalışmalar gerçekleştirdiklerini müjdeledi. Pazartesi günkü belediye meclisinde bedelini ödeyip de tapularını alamayan vatandaşların problemlerini çözeceklerini de duyuran Tütüncü, "Bu konuda çok defa İçişleri Bakanlığı, Danıştay, Sayıştay gibi yerlerden çeşitli yasal engeller çıkıyordu. Şimdi bu problemi de Kepez'in gündeminden düşürmenin vakti geldi. Tapulama yapabileceğimiz ödeme bedelinin denkleştirilmesi, bedellerin güncellenerek iadesiyle ilgili yeni bir adımın arifesindeyiz. İlçemizin gündemini çokça meşgul eden bu sorunu çözümleyeceğiz" dedi.


Sabah


Geri Dön