26 / 04 / 2024

Kepez Toyota Bakırcılar Plaza imar planı değiştirildi!

Kepez Toyota Bakırcılar Plaza imar planı değiştirildi!

Kepez İlçesi Altınova Sinan Mahallesi Serik Caddesi'nde hizmet veren Toyota Bakırcılar Plaza'nın imar planlarında akaryakıt istasyonu olan 25031 ada/57 nolu parseli ticari alana çevrilerek hem emsal artışı sağlandı hem de plaza yasalaştı.



Havaalanı yolundaki Toyota Plaza’nın imar ykırılıkları geçtiğimiz gün gerçekleşen Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi’nde yasalaştı. Planlarda akaryakıt istasyonu olan plaza, ticari alana çevrilerek emsalini de 0.40’dan 0.80’e çıkardı, serbest kat yüksekliği verildi 


AKP TOPLADI, MUHALEFET DAĞILDI

Pazartesi günü gerçekleşen Antalya büyükşehir Belediye Meclisi’nde ilerleyen saatlerde muhalefet meclis üyelerinin salondan çıkması, oy kullanmaması ya da meclisi terk etmesi sonrasında pek çok plan tadilatın AKP’nin oylarıyla geçti. AKP’li bir iş adamına ait olan akaryakıt istasyonuna ilişkin plan tadilatının muhalefetin oylarıyla reddi sonrasında, AKP grubunu toparladı ancak bu kez de muhalefet dağıldı. CHP ve MHP grubunun dağınıklığı 69. maddedeki planlama ilkelerine ve mevzuatlara aykırı bir plan tadilatının da geçirilmesine yol açtı.


Kepez İlçesi Altınova Sinan Mahallesi Serik addesi’nde hizmet veren Toyoto Bakırcılar Plaza’nın imar planlarında akaryakıt istasyonu olan 25031 ada/57 nolu parseli ticari alana çevrilerek hem emsal artışı sağlandı hem de planlamaya aykırı plaza yasalaştı.


Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Şubat ayı meclisi geçtiğimiz Pazartesi günü ASAT toplantı salonunda gerçekleşti. Yoğun gündemle toplanan meclisin ilerleyen saatlerinde CHP ve MHP gruplarının dağılması, meclis üyelerinin oylamalara katılmaması pek çok mevzuata aykırı plan tadilatının geçmesine yol açtı. Bu plan tadilatları arasında en dikkat çekenlerinden biri de bir plazaya ilişkin plan tadilatıydı. Antalya’da uzun süredir otomobil bayii olarak hizmet veren plazanın, plan tadilatlarında akaryakıt istasyonu olduğu ortaya çıktı. Mevzuata aykırı olan plaza, AKP grubunun oyları ve muhalefetin dağınıklığı sayesinde yasalaştı. Üstelik 0.40 emsalli ve 6.50 yüksekliğe sahip parsel, 0.80 emsal ve serbest yükseklik hakkına sahip oldu.


Menderes Türel’in salondan ayrılıp Başkanvekili Ahmet Büyükakça’nın yönetiminde gerçekleşen oylamada önce karar yeter sayısı bulunamadı. Yoklama yapılarak çoğunluk sağlandıktan sonra muhalefetin dağınıklığı AKP’nin bu plan tadilatını geçirmesini sağladı.




Antalya Gerçek Akdeniz


Geri Dön