19 / 04 / 2024

Kepez ve Manavgat'ta 35 derslik yaptırılacak

Kepez ve Manavgat'ta 35 derslik yaptırılacak

Kepez ve Manavgat ilçelerinde hayırseverlerce 3 okulda toplam 35 derslik yaptırılacak



Vali Alaaddin Yüksel, hayırseverlerin eğitime katkısı dolayısıyla valilikte düzenlenen törende yaptığı konuşmada, hayırseverlerin, bir başarı öyküsü yazmaya devam ettiğini belirtti.

Hayırseverlerin kazandıklarını Türk çocuklarıyla paylaşma kararı aldıklarını dile getiren Yüksel, yeni okulların kazandırılmasıyla kentteki eğitim kalitesinin arttığını ifade etti.

"Allah beni hafızalarda bırakan insan eylesin" diyerek dua edilmesi gerektiğini söyleyen Yüksel, "Esas olan; öldükten sonra bile toplum hafızasında yer almaktır" diye konuştu.

Merkeze bağlı Kepez ilçesindeki Gülveren İlköğretim Okulunun bahçesine 3 derslikli anaokulu yaptıracak olan TED Antalya Koleji Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Şule Uzun, hayatının en güzel gününü yaşadığını söyledi.

Çocukları çok sevdiği için anaokulunu tercih ettiğini dile getiren Uzun, "Atatürkçü, çağdaş, yüreği vatan sevgisiyle çarpan nesiller yetişmesini istiyorum" dedi.

Manavgat ilçesine bağlı Evrenseki beldesinde kendi arsası üzerine 16 derslikli ilköğretim okulu yaptıracak olan iş adamı Ahmet Köseoğlu da "Kendi köyümde okul yoktu. Bu nedenle 8 kilometre ötedeki Ilıca'da okudum. Kendi köyümden sonra yaptırdığım ikinci okul olacak" diye konuştu.

-EĞİTİME HİZMET İÇİN YEMİN ETTİ-
Kars'ın Sarıkamış ilçesinde doğan ve İstanbul'da yaşayan Gıyasettin Vargün, işi nedeniyle bulunduğu Manavgat'ın Sarılar beldesinde belediye tarafından inşaatının yarısı tamamlanan 16 derslikli ilköğretim okulunu eğitime kazandıracak.

Vargün, "Sarıkamış'a bağlı Sarıtaşlar köyünde yarım yamalak bir köy okulundan yola çıktım ve üniversiteden dereceyle mezun oldum. Yaşadığım sürece elimdeki imkanları eğitimin hizmetine sunmaya yemin ettim" dedi.

Konuşmaların ardından Antalya Valisi Alaaddin Yüksel ve hayırseverler okul protokollerini imzaladı.

Hayırseverlerden Vargün ve Köseoğlu'nu alınlarından öpen Vali Yüksel, Şule Uzun'un da elini sıktı.
AA


Geri Dön