26 / 04 / 2024

Kepez Yeni Emek Mahallesi'nde kentsel dönüşüme 'evet'!

Kepez Yeni Emek Mahallesi'nde kentsel dönüşüme 'evet'!

KEPEZ Belediyesi'nin Yeni Emek Mahallesi'ni örnek yaşam merkezi olmasının önünü açan kentsel dönüşüm planına, referandumdan yüzde 90,12 'evet' oyu çıktı.



Kepez'in merkezindeki Yeni Emek Mahallesi'nde, lüks sitelerin yer alabileceği kentsel dönüşüm planı için halktan onay almak üzere referanduma gidildi. Kentsel dönüşüm planına, yüzde 90,12 oranı ile 'evet' dendi. Planın uygulanacağı mahalledeki 385 hak sahibinin 347'si 'evet' derken, 38'i 'hayır' dedi. Kepez Belediyesi Başkanı Hakan Tütüncü, halkın, Kepez'i modern bir şehir haline getirmeyi hedef alan projelere ve değişime desteğini bir kez daha ortaya koyduğunu vurguladı.


Başkan Tütüncü, "Önümüzdeki süreçte, halkımızın istediği gibi, 'Yeni Emek İmar Planı Revizyonu önerisi' Belediye meclislerimizde karara bağlanacak ve Kepez'in gelişim ivmesi son sürat devam edecek. Çok yakında Yeni Emek, Antalya'nın modern yerleşim merkezlerinden biri olacak" dedi.


Mahalle sakinlerinin kat artışına yönelik talepleri olduğunu hatırlatan Tütüncü, yaklaşık 2 yıl süren imar planı revizyonu sürecinde halka daha iyi şartlarda konut yapacak arsalar ürettiklerini söyledi. Arsaların parselizasyonunu büyüttüklerini kaydeden Tütüncü, "Vatandaşımıza rant kazandırıyoruz. Son derece güzel örnek bir proje olmasına rağmen, metazori (zoraki- zorlama) olarak yapma yolunu tercih etmedik. Halkımızla paylaşalım ve ardından referandum sandığını koymak prensibimiz oldu" diye konuştu.


DEMOKRATİK KATILIM OLDU

Halkın kararının en doğru karar olacağının altını çizen Başkan Tütüncü, şehirciliğin şu anki sıkıntısı karşısında yapılabilecek en iyi çözümü bulduklarını söyledi. Yine de 'vatandaş ne istiyorsa o olsun' istediklerini ifade eden Tütüncü, "Bu değişikliğin neyi kapsadığını kendilerine anlattık. Yerel yönetimlerde demokratik katılımla zenginleştirebilirsek, vatandaşın istediği işleri yapar ve onlarla birlikte şehri inşa ederiz" diye konuştu.


ANTALYA'YA EMSAL OLACAK

İmkanları zorlayarak yapılabilenin en iyisini yapmaya çalıştıklarını belirten Kentsel Tasarım Müdürü Barış Soykam ise mevzuatlar gereğine uyarak ve halkı bilgilendirerek planlamayı yaptıklarını söyledi. Bunun kendilerine ışık tutacak bir uygulama olacağını vurgulayan Soykam, "Plan daha da gelişecek. Planın gelişmesi için olması gerekenleri yapıyoruz. Bunun yalnızca Yeni Emek'te kalmayıp, uygulama görmesi gereken diğer yerlere de emsal teşkil edeceğini düşünüyorum" diye konuştu.


Yeni Emek Muhtarı Ramazan Bıçak ise bu plan sayesinde mahallenin Kepez'in kalbi halini alacağını belirtti.


Akdeniz'de Yeni Yüzyıl 


Geri Dön