23 / 04 / 2024

Kepez'de 2B toplantısı yapıldı!

Kepez'de 2B toplantısı yapıldı!

2B arazilerinin satışı ile ilgili Antalya Defterdarlığının göndermeye başladığı tebligatların mahallelere gelmesiyle birlikte halkın tepkileri de başladı.



Halkevleri'nin daha önce etkili bir şekilde mücadele örgütlediği konulardan olan 2B arazilerinin hak sahiplerine satılması konusu, yasanın mücadeleler sonucu geri adım atılarak vatandaşlar lehine kimi düzenlemeler yapılması ve satış işlemlerinin gecikmesi nedeniyle tavsamıştı. Tebligatların gelmesi ile birlikte istenen bedellerin yüksekliği yoksulların ikamet ettiği mahallelerde vatandaşın canını yakıyor.


Birçok kişinin Halkevi'ne gelerek şikayet bildirmesi üzerine Kepez Halkevi 15 Mart'ta bir toplantı düzenledi. Toplantıda gelen tebligatlar ve satış bedellerinin yüksekliği ana konu oldu. Toplantıya katılan vatandaşlar bu bedellerin düşürülmesi ve vadelerin uzatılması, vade farklarının alınmaması gibi taleplerini dillendirdiler.


Ayrıca 500’e yakın evin bulunduğu imar planında yeşil alan ilan edilen bölgedeki evlerin ve arsaların akıbetinin de vatandaşlar tarafından hala öğrenilemediği ve bu durumunda artık açıklığa kavuşturulması gerektiği toplantıya katılan vatandaşlar tarafından ifade edildi.


Halkevleri Bölge Temsilcisi Kutay Meriç’in koaylaştırıcı olduğu toplantıda alınan eylem karalarına göre, imza kampanyası başlatılarak ay sonuna kadar binlerce kişiye ulaşılması hedefleniyor. Nisan ayı başında ise kitlesel olarak defterdarlığa gidilerek toplanan imzalar ve talepler kamuoyuna açıklanacak ve Defterdarlığa teslim edilecek.


Antalya Hilal 


Geri Dön