28 / 03 / 2024

Kepez'de 3 mahallenin imar planı revizyonları onaylandı!

Kepez'de 3 mahallenin imar planı revizyonları onaylandı!

Kepez Belediye Meclisi'nin Nisan ayı toplantısında 3 mahallenin hizmet taleplerini karşılayacak olan imar planı revizyonları onaylandı.



Kepez Belediye Meclisi’nin Nisan toplantısında, Varsak Karşıyaka Mahallesi kent merkezi alanı ve yakın çevresi 11000 ölçekli uygulama imar planı revizyonu görüşülerek karara bağladı.

Planı tadilatına konu alan, 20 metre genişliğindeki Cumhuriyet Caddesi ile 25 metre genişliğindeki Şehit Bülent Alkan Caddesi ile sınırlandırılan alanı kapsarken, mülkiyet sorunları giderilen bölgenin imar planı revizyonu önerisi hazırlandı. Oy birliği ile kabul edilen imar planı revizyonunda, 15000 ölçekli nizam imar planına uygun olarak Cumhuriyet ve Şehit Bülent Alkan caddelerine, cepheli konut alanlarına yol boyu ticaret kullanım hakkı getirilirken, ilköğretim alanı hali hazırdaki konumda kalarak, 12 metrelik yol, okul alanın doğusuna kaydırıldı, yolun batısı ise sosyal tesis, sağlık tesisi ve belediye hizmet alanı olarak planlandı. Konut ve yol boyu ticaret kullanımlarına herhangi bir emsal artışı getirilmedi.

Kepez Belediye Meclisi Nisan ayı toplantısında, Kuzeyyaka Mahallesi’ne kazandırılacak olan aile sağlığı (ASM) merkezinin inşa edileceği arsanın park alanı olması probleminin de başka bir mahallede eş değer alan oluşturarak çözüldü. ASM’nin yapılacağı park alanının, başka bir bölgedeki belediye hizmet alanı, PTT ve park alanıyla yer değiştirilmesini öneren 11000 ölçekli imar planı revizyonu oy birliği ile meclisten geçti.

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, imar revizyonunun kabulü ile Kuzeyyaka Mahallesi’ndeki ASM’nin yapılabilmesinin önünün açıldığını belirtti. Sağlık tesisinin temelini önümüzdeki günlerde atacaklarını kaydeden Tütüncü, Altınova Sinan, Göksu ve Duraliler mahallelerine de ASM binası kazandırdıklarını ifade etti. Tütüncü, geçtiğimiz dönem ise Zafer ve Yükseliş mahallelerinin ASM talebini karşıladıklarını anımsattı.

Kepez Belediye Meclisi, Esentepe Mahallesi’ne inşa edilecek olan semt evinin arsasındaki imar planı sıkıntısı da giderdi. Park alanının bir kısmının sosyal tesis alanına dönüştürülmesine ilişkin hazırlanan 11000 ölçekli uygulama imar planı revizyonu oy birliği ile kabul edildi.

Başkan Tütüncü, Esentepe Mahallesi’ne inşa edecekleri semt eviyle, belediyecilik hizmetlerini vatandaşın ayağına götüreceklerini belirtti. Esentepe ve çevresindeki mahallelerde yaşayanların belediye hizmet binasına gelmede zorluk yaşadığına işaret eden Tütüncü, “Semt evimizde oluşturacağımız veznelerle, diğer birimlerle bu bölgedeki vatandaşlarımız hizmet binamıza gelmeden, belediyeyle ilgili işlemlerini kolay şekilde yapabilecekler. Semt evinde ev hanımlarımız için meslek ve sanat kursları, çocuklarımız için ise etüt merkezi, bilgi evi gibi birimlerimiz olacak. Semt Evi, Esentepe, Çamlıbel, Göçerler, Erenköy, Fatih, Kanal, Barış, Yavuz Selim, Kazım Karabekir ve Çankaya mahallelerine hayırlı olsun” açıklamasını yaptı.


Hürriyet 


Geri Dön