19 / 04 / 2024

Kepez'de 403 kişi daha tapularına kavuşuyor!

Kepez'de 403 kişi daha tapularına kavuşuyor!

KEPEZ Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, tapu tahsisi çalışmasında gelinen son durumla ilgili bilgi vermek amacıyla Çamlıbel Mahalle Muhtarı Mehmet Ünal ve Esentepe Mahalle Muhtarı Salih Demirel'i ziyaret etti...




Başkan Hakan Tütüncü, Çamlıbel, Erenköy ve Esentepe mahallelerinde 1200 hak sahibine tapu tahsisi çalışmasında 403 kişinin tapulama işleminin bittiğini açıkladı.


KEPEZ Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, tapu tahsisi çalışmasında gelinen son durumla ilgili bilgi vermek amacıyla Çamlıbel Mahalle Muhtarı Mehmet Ünal ve Esentepe Mahalle Muhtarı Salih Demirel'i ziyaret etti. Başkan Tütüncü, 2B probleminden dolayı bölgedeki imarlı parsellerde tapu tahsisi yapamadıklarını anımsatarak kanun tasarısının yasallaşmasıyla Kepez'de 19 mahallede 32 yıldır yaşanan 2B probleminin sona erdiğini belirtti. 


1200 KİŞİYE TAPU 


Tütüncü, engelin kalkmasıyla birlikte Fatih, Göçerler, Esentepe, Çamlıbel, Erenköy, Barış, Çankaya, Kazım Karabekir, Yavuz Selim ve Fevzi Çakmak mahallelerinde 2B alanları dışındaki parsellerde tapulama çalışması başlattıklarını aktardı. Bu kapsamda ilk olarak Çamlıbel, Erenköy ve Esentepe mahallelerinde 1200 gecekonduyla ilgili dosya toplandığı bilgisini veren Tütüncü, "Encümenden, dosya toplama işlemleri tamamlanan 403 gecekonducuya tapu tahsisi kararı çıktı. Bu hak sahiplerine önümüzdeki günlerde tapularını almaları için tebligat göndereceğiz. Tapulama çalışması başlattığımız diğer parsellerle ilgili dosya toplama çalışmalarımız ise hızlı bir şekilde devam ediyor" açıklamasını yaptı. 


SÖZÜMÜZÜ TUTTUK


TÜTÜNCÜ, 2009 yerel seçimlerinde 2B ile ilgili mülkiyet problemini çözme sözü verdiklerini hatırlatarak, "Allah'a hamd olsun ki verdiğimiz sözü tuttuk" dedi. 2B'nin olduğu bölgelerdeki 30 yıla yakın süren tapu özlemini sona erdirdiklerine işaret eden Tütüncü, tapulama işlemlerinin bitmesinden sonra bölgede, imara uygun modern konutların yapılacağını, hizmetin de en güzelini alacağını kaydetti.Hakan Tütüncü, kat artışı ve vizyon projelerle vatandaşların arsalarının değerini artırdı. Ne kentsel dönüşüm, ne zenginlere peşkeş çekme ne de  TOKİ  olmayacak. Vatandaşlarımız rahat olsunlar." 


Sabah Akdeniz 


Geri Dön